Prefectura Suceava anunță măsuri pentru îmbunătățirea procesului de examinare la permise auto și de înmatriculare a vehiculelor


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, împreună cu comisarul de poliție Marius Emilian Rusu, a analizat principalii indicatori ai activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava în cadrul unei ședințe de lucru.

În urma solicitărilor venite din partea administrațiilor publice locale și a școlilor de șoferi, începând cu luna februarie 2024, SPCRPCIV Suceava a organizat sesiuni de examinare pentru proba practică în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți. De asemenea, au fost introduse sesiuni suplimentare de examinare în zilele de sâmbătă pentru categoria B, oferindu-le astfel candidaților mai multe oportunități de a susține proba practică.

În perioada 1 ianuarie – 24 mai 2024, au fost examinați la proba teoretică 10.464 de candidați, dintre care 4.016 au fost admiși, iar 5.448 au fost respinși. La proba practică, în aceeași perioadă, au fost examinați 9.312 de candidați, dintre care 3.868 au fost admiși și 5.444 respinși.

Pentru a diminua decalajele în perioada de așteptare pentru susținerea probei practice, care ajungeau la aproximativ două luni, prefectul Alexandru Moldovan a emis un ordin pentru organizarea sesiunilor de examinare practică în lunile iunie-septembrie 2024 în municipiile Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, conform următorului calendar:

Iunie 2024:

  • Fălticeni: 4 și 18 iunie
  • Câmpulung Moldovenesc: 5 și 19 iunie
  • Rădăuți: 6 și 20 iunie

Iulie 2024:

  • Fălticeni: 16 iulie
  • Câmpulung Moldovenesc: 17 iulie
  • Rădăuți: 18 iulie

August 2024:

  • Fălticeni: 20 august
  • Câmpulung Moldovenesc: 21 august
  • Rădăuți: 22 august

Septembrie 2024:

  • Fălticeni: 17 septembrie
  • Câmpulung Moldovenesc: 18 septembrie
  • Rădăuți: 19 septembrie

În restul zilelor din aceste luni, proba practică se va desfășura doar în municipiul Suceava pentru toate categoriile.

Totodată, ghișeele pentru operațiuni de înmatriculare, transcriere și autorizare provizorie vor fi deschise și în zilele de sâmbătă în lunile iunie-septembrie, în funcție de situația operativă, pentru a reduce perioadele de așteptare și a îmbunătăți calitatea serviciilor publice.

Prefectul Alexandru Moldovan a subliniat că aceste măsuri au fost adoptate pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite cetățenilor și pentru a descongestiona traficul din municipiul Suceava, în special la orele de vârf. Prefectura Suceava este consecventă în acțiunile sale de îmbunătățire a serviciilor publice și de a crea condiții optime pentru susținerea repetată a probei practice, dacă este necesar.

„Suntem consecvenți în acțiunile și măsurile pe care le adoptăm periodic în vederea îmbunătățirii serviciilor publice oferite și în crearea condițiilor ca un candidat să poată avea posibilitatea de a susține proba practică în mod repetat dacă este nevoie. Am întreprins demersurile necesare către Ministerul Afacerilor Interne și Direcția Generală Permise și Înmatriculări în vederea ocupării prin concurs a locurilor vacante de examinatori”, a spus Moldovan.


Intră acum și în grupul de