AJOFM Suceava anunță că Programul Educație și Ocupare, operaţional în acest an, oferă oportunitatea unei investiţii din fonduri europene în structuri de economie socială


Intră acum și în grupul de

AJOFM Suceava a transmis, marți, că economia socială, situată la intersecția dintre eficiența economică și coeziunea comunitară, aduce în prim plan antreprenoriatul social, iar acest model de afacere, reglementat de Legea 2019/2015, promovează inițiative care nu doar generează profit, ci și prioritizează impactul benefic asupra comunității.

 În luna mai, cunoscută drept Luna Economiei Sociale, se subliniază importanța parteneriatelor public-private, a măsurilor active de ocupare și a dialogului constructiv în susținerea acestui sector vital al economiei locale.

Pe fondul unei conștientizări crescute privind provocările sociale și ecologice, afacerile din economia socială necesită instrumente financiare adecvate pentru a-și atinge obiectivele sustenabile. Administrația publică și instituțiile care gestionează servicii sociale joacă un rol crucial în promovarea și sprijinirea acestor afaceri.

Programul Educație și Ocupare, operațional în acest an, oferă oportunitatea unor investiții din fonduri europene în structuri de economie socială, cu ghidul solicitantului aflat în dezbatere publică. Acest program oferă suport financiar pentru stimularea ocupării șomerilor, promovarea afacerilor sociale și asistență pentru înființarea de întreprinderi sociale, arată sursa citată.

„Deschiși spre dezbateri și idei inovatoare, vom fi partenerii celor interesați în valorificarea resurselor de muncă cu responsabilitate socială și abilități antreprenoriale. Invităm toți antreprenorii și persoanele interesate să se implice și să contribuie la dezvoltarea acestui sector important pentru comunitate”, a declarat Constantin Balauseac, Director Executiv al AJOFM Suceava.

Pentru mai multe informații și sprijin, persoanele interesate sunt invitate să contacteze pe Gabriela Porochniuc, inspector superior la compartimentul Economie Socială din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, la telefon 0230 52327, tasta 1.


Intră acum și în grupul de