Lucian Harșovschi, de pe șantierul noii baze sportive din Suceava: Aici prind contur trei investiții, baza sportivă, sala polivalentă și un aqua park


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava își extinde infrastructura sportivă cu o nouă bază sportivă de tip 1, situată adiacent străzii Iuliu Hossu. Proiectul se desfășoară pe un teren de 12 hectare deținut de municipalitate, care va include, pe lângă baza sportivă, sala polivalentă la care se lucrează și un aqua park pe 3,5 hectare , a declarat, miercuri, viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a precizat că baza sportivă TIP 1, cu o suprafață de 13.800 mp, este deja realizată în proporție de 70% și va fi funcțională în luna decembrie.

 Aceasta va dispune de un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA, iluminat nocturn, și un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis. De asemenea, va avea o clădire pentru vestiare, construită pe o suprafață desfășurată de 520,96 mp.

Lucian Harșovschi a explicat că Primăria Suceava a realizat lucrările de sistematizare a terenului, inclusiv construirea unui zid de sprijin și consolidarea terenului, în valoare totală de 1.706.394,09 lei cu TVA. Lucrările au inclus săpături mecanizate, umpluturi și compactări. Un drum de acces de 554,78 metri, cu o parte carosabilă de 7 metri, a fost pietruit pentru organizarea de șantier.

Baza sportivă este finanțată de Compania Națională de Investiții, iar licitația a fost câștigată de Hentza Business SRL. Valoarea totală a proiectului este de 5.232.274,98 lei (fără TVA). Terenul de fotbal va avea o suprafață de joc de 68 x 105 metri, iar cel multifuncțional de 40 x 20 metri. Ambele vor fi dotate cu echipamente conforme standardelor federațiilor sportive.

Printre facilitățile bazei sportive se numără bănci pentru rezerve și antrenori, gradene pentru 500 de spectatori, tabele de marcaj, porți de fotbal și handbal, fileuri de tenis și volei, panouri de baschet mobile, instalații de iluminat nocturn și diverse alte dotări pentru antrenamente și competiții. De asemenea, baza va avea alei pietonale, spații verzi, și o parcare pentru 55 de autoturisme și două autocare.

Viceprimarul Sucevei a mai anunțat că toate terenurile de sport ale municipalității vor fi amenajate corespunzător pentru ca sucevenii să facă mișcare, el subliniind că un leu investit pentru infrastructura sportivă a municipiului înseamnă un 1,5 lei câștigați la asigurările sociale de sănătate.


Intră acum și în grupul de