PNL Suceava răspunde lui Gheorghe Șoldan: Proiectele importante ale județului Suceava s-au împotmolit de fiecare dată când PSD era la guvernare.


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a transmis, miercuri după amiaza, un răspuns la acuzele aduse președintelui PNL Suceava și al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, în care se arată că PSD a blocat de fiecare dată proiectele importante ale județului Suceava, iar Gheorghe Flutur este cel care a lucrat neobosit pentru deblocarea acestor proiecte.

Vă prezentăm integral punctul de vedere transmis de Departamentul de Comunicare al Partidului Național Liberal Suceava:

„Gheorghe Șoldan, candidatul aproape minor, bate iarăși din picior și minte senin, ca un copil răzgâiat, cu proaste obiceiuri moștenite de la părinții ideologici, Stan și Mîrza.

Este ironic ca domnul Șoldan să vorbească despre denigrări, având în vedere că s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin jigniri și atacuri constante, fără a aduce contribuții constructive. În declarațiile sale recente lansează noi acuzații la adresa președintelui Gheorghe Flutur, dar erorile sale de raționament, care sunt prezente în multe dintre afirmațiile pe care le-a făcut anterior, nu pot decât să îl ducă la noi concluzii eronate, pe care le vom demonta cu dovezi concrete:

Domnul Șoldan a menționat proiectul Taberei de la Bucșoaia. Trebuie subliniat că acest proiect a avansat atât timp cât ministerul de resort a fost condus de un ministru PNL. Din păcate, progresul a stagnat odată cu preluarea ministerului de către PSD. Aceasta pare o temă recurentă, având în vedere că proiectele importante ale județului Suceava s-au împotmolit de fiecare dată când PSD era la guvernare. Proiectul șoselei de centură a Sucevei a fost blocat ani de zile, în era glaciară “Nechifor” a județului, înainte de a fi în cele din urmă finalizat de administrația liberală. PSD a oprit și lărgirea E85 care, conform proiectului inițial, trebuia să se facă până la Siret.

În ceea ce privește autostrada A7, lucrurile devin de-a dreptul penibile. Gheorghe Șoldan, Stan și cine mai este prin PSD, ar trebui să aveți demnitatea să-i multumiți lui Gheorghe Flutur că v-a adus în secolul XXI.

Lucrările la autostrada A7 au fost întârziate de PSD cât de mult a fost posibil, dar acum încearcă să își aroge toate meritele pentru progresul acesteia. Astfel de minciuni sunt rușinoase. Înainte de a veni PSD la guvernare, drumul expres Pașcani-Suceava-Siret era inclus în planurile de dezvoltare rutieră. La Suceava, Florin Cîțu, premierul liberal de atunci, a declarat clar că tronsonul de la Pașcani până la Siret, aflat deja în planificare, va avea regim de autostradă.

Vă punem la dispoziție relatările presei din aprilie și mai 2021, pentru documentare:

https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura…

https://economedia.ro/florin-citu-tronsonul-pascani-siret…

Gheorghe Flutur este cel care a insistat și a lucrat neobosit pentru ca acest lucru să devină realitate. PSD nu are niciun merit și adevărul este că, datorită perseverenței președintelui Flutur, ministrul PSD a fost determinat să nu ne mai „dea țeapă”, așa cum s-a întâmplat în trecut, când județul Suceava era condus de Mîrza sau Nechifor.

Vis-a-vis de o altă afirmație a domnului Șoldan, menționăm că peisaje, munți, mănăstiri, oameni gospodari, tradiții și obiceiuri existau în Bucovina și pe vremea lui Gavril Mîrza. Sub administrația dictatorială a PSD, timp de 20 de ani, aceste resurse nu au fost valorificate. Infrastructura turistică era la doar 10% față de nivelul actual, iar aeroportul Suceava era aproape inexistent. Sub conducerea lui Gheorghe Flutur a început cu adevărat promovarea și integrarea lor în strategii de dezvoltare turistică. Domnul Șoldan nu doar că nu reușește să vadă diferența dintre cele două situații, dar mai și lansează atacuri când președintele Flutur continuă să promoveze aceste bogății cu care ne mândrim.

În ceea ce privește alocările de fonduri ale CJ Suceava, sub administrația PSD, primarii de altă culoare politică primeau alocări zero. Gheorghe Flutur nu a aplicat niciodată o asemenea politică discriminatorie. Mai mult, primarii PSD care au avut parteneriate cu Gheorghe Flutur, ca președinte al CJ Suceava, primind alocări de fonduri pentru proiectele lor, au ajuns să fie mustrați de președintele PSD Ioan Stan.

Toate frânele pe care PSD le-a pus dezvoltării Sucevei și Moldovei sunt o dovadă a disprețului arătat de acest partid față de regiunea noastră, dispreț evidențiat și de declarațiile denigratoare recente ale lui Marcel Ciolacu.

Este evident că PSD și PNL au viziuni diferite asupra dezvoltării județului nostru. PNL a demonstrat constant angajamentul său pentru progres și dezvoltare, prin proiecte concrete și realizări palpabile. Este adevărat că, uneori, schimbările politice pot influența negativ proiectele locale și nu toate obiectivele au fost îndeplinite sau nu au fost îndeplinite la fel de rapid pe cât ne-am fi dorit, dar domnul Șoldan ar trebui să se uite și în propria ogradă dacă vrea cu adevărat să afle cauzele pentru aceste întârzieri.

În afară de critică, pozat cu oameni importanți din partid, domnule Gheorghe Șoldan, mai muncim și noi ceva, sau jucăm doar la cacealma?”

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de