Garda de Mediu Suceava primește o dronă de ultimă generație pentru monitorizarea mediului


Intră acum și în grupul de

Garda Națională de Mediu (GNM) a făcut un pas important în modernizarea echipamentelor de control și monitorizare a mediului prin achiziționarea a 16 drone de ultimă generație, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Una dintre aceste drone va fi alocată Comisariatului Județean Suceava, oferindu-le comisarilor de mediu un instrument esențial pentru activitățile zilnice de inspecție și control.

Aceste sisteme aeropurtate sunt dotate cu senzori și echipamente specifice, inclusiv termoviziune, capacitate de filmare nocturnă, captură foto/video și măsurare a suprafețelor și volumelor. Dronele vor furniza informații în timp real de la diverse evenimente cu impact asupra mediului, permițând comisarilor să depisteze rapid poluatorii și să ia măsuri prompte pentru protecția mediului.

„Noile echipamente vor îmbunătăți semnificativ capacitatea noastră de a detecta și interveni în cazurile de poluare, asigurând un grad ridicat de prevenție și protecție a mediului în județul Suceava,” arată Garda de Mediu Suceava.

În prezent se desfășoară sesiuni de instruire pentru comisarii din cele 14 comisariate județene ale Gărzii Naționale de Mediu care vor primi aceste drone, inclusiv cei din Suceava. Dronele vor fi utilizate în operațiunile Gărzii de Mediu imediat după finalizarea cursurilor de instruire și înmatricularea acestora.

Aceste echipamente vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acțiunile să fie prompte, asigurând totodată și un grad ridicat de prevenție.

„Implementarea tehnologiei moderne în activitatea de mediu este esențială pentru a răspunde eficient provocărilor actuale și pentru a proteja resursele naturale pe termen lung,” a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de