AJOFM Suceava asigură sprijin absolvenților promoției 2024. Indiferent de rezultatul la Bacalaureat absolvenții pot obține primă de inserție, sau indemnizație de șomaj


Intră acum și în grupul de

Absolvenții promoției 2024 sunt invitați să profite de oportunitățile oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava. În perioada 8 iunie – 6 august 2024, tinerii se pot înregistra la Agenția locală din Suceava sau la oricare dintre punctele de lucru din Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, pentru a beneficia de un pachet complet de servicii de sprijin în integrarea profesională.

Directorul Executiv Constantin Balauseac subliniază că înregistrarea în termen de 60 de zile de la data absolvirii, indiferent de rezultatul examenului de bacalaureat, le oferă tinerilor accesul la:

  • Prima de inserție: 1980 lei pentru angajarea cu contract de cel puțin un an în termenul de 60 de zile.
  • Indemnizația de șomaj: 330 lei pentru cei care nu găsesc un loc de muncă după cele 60 de zile.

Serviciile de sprijin includ informare și orientare profesională, mediere pe locurile vacante, cursuri de calificare gratuite, ucenicie la locul de muncă, prime de mobilitate și prime de chirie pentru cei care se angajează la distanțe mari de domiciliu.

Pentru înscrierea în evidența AJOFM Suceava, tinerii au nevoie doar de cartea de identitate și adeverința de absolvire de la școală. Contactul cu agenția se poate face telefonic la 0230 523279 (tasta 1), la sediul din Suceava de pe strada Tudor Vladimirescu f.n., la sediile punctelor de lucru din județ, sau online pe paginile de Facebook și Instagram ale AJOFM Suceava.

Capverde Anca, inspector superior comunicare, presă și relații publice, asigură tinerii că serviciile AJOFM vor fi adaptate nevoilor lor pentru a crea schimbări pozitive în carierele acestora.


Intră acum și în grupul de