Avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată pentru județul Suceava


Intră acum și în grupul de

ACTUALIZARE-Avertizare meteo de la ora 16:40 până la ora 17:40 pentru Fălticeni, Dolhasca, Liteni, Salcea, Dumbrăveni, Cornu Luncii, Udești, Verești, Preutești, Bosanci, Baia, Forăști, Fântânele, Râșca, Boroaia, Vadu Moldovei, Rădășeni, Dolhești, Moara, Horodniceni, Vulturești, Bogdănești, Bunești, Fântâna Mare, Hârtop.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă, marți, între orele 15:55- 17:00

Sunt vizate localitățile Broșteni, Mălini, Stulpicani, Slatina, Râșca, Valea Moldovei.

Potrivit ANM se vor semnala grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, vijelie, averse torențiale ce vor depăși 30 l/mp.

ISU Suceava a recomandat populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

Intră acum și în grupul de