Flutur: În contextul autostrăzilor avem enorm de multă treabă în continuare. Sunt oameni pregătiți să vină la Suceava pentru planul de reconstrucție a Ucrainei


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la News Bucovina că s-a implicat mult în proiectele de autostrăzi pentru Suceava pentru că se vede că structurile din Ministerul Transporturilor nu au capacitatea să facă rapid proiecte, cel mai vizibil fiind proiectul de refacere a podului de la Milișăuți.

„De ce credeți că eu m-am implicat atât de tare să scurtez perioada de proiectare ca să vină autostrada. Unde a intervenit Flutur? Când a fost de argumentat la Comisia Europeană 1,8 miliarde de euro bani scriși expres pentru autostrada Pașcani-Suceava. De aia spun că vine autostrada”, a spus Flutur.

Potrivit președintelui PNL Suceava, autostrada până la Siret este o necesitate și în contextul internațional.

„Vine (autostrada n.r.) pentru că războiul din Ucraina obligă România să se ducă cu autostradă până în graniță. Avem foarte multe TIR-uri acolo plus că proiectul mare european se continuă în ucraina spre Lvov, spre Polonia. Lucrurile fac parte dintr-un plan mai mare”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că a fost contactat de Camera de Comerț Româno-Americană în acest sens.

„Sunt oameni pregătiți să vină să discute. A fost o discuție la Berlin privind planul de reconstrucție a Ucrainei. În contextul acesta vine și A 7 și ne ajută această conjunctură internațională”, a explicat liderul liberal.

Totodată, el a spus că e nevoie de pregătiri în special în municipiul Suceava privind autostrăzile, atât A 7 cât și A 14.

„Harșovschi trebuie să facă un nou plan de urbanism să fluidizeze traficul. Dacă nu gândim așa și aduci autostrada și toate mașinile se descarcă în Suceava blochezi și mai rău și n-ai făcut nimic. Trebuie să gândim în paralel cu ce se întâmplă, cu consecințele autostrăzii, fluidizarea de trafic e obligatorie. Avem enorm de multă treabă în continuare în contextul acesta, al autostrăzii”, a spus Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de