Flutur anunță că noul spital de oncologie finațat de CJ Suceava va fi recepționat în octombrie. Dr. Calancea spune că Suceava va  avea aproape toate metodele de diagnosticare, tratament și urmărirea evoluției pacienților oncologici


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, că la spitalul de oncologie, proiect finanțat de Consiliul Județean Suceava s-a lucrat într-un ritm foarte bun, iar 80 la sută din lucrare este finalizată.

Președintele CJ Suceava a spus că termenul pentru recepția lucrărilor este în luna octombrie.

Prin această investiție se dublează numărul de paturi pentru bolile oncologice de la 43 la 86, dar vor fi și camere pentru aparținători și ambulatoriu pentru această specialitate.

„Practic, aerisim la oncologie toate spațiile, așa cum așteaptă pacienții”, a explicat Gheorghe Flutur.

Clădirea are patru etaje și o suprafață de aproape 5000 de mp construiți.

În prezent se lucrează la anveloparea și placarea clădirii noului spital.

Gheorghe Flutur a mai spus că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, managerul dr. Alexandru Calancea împreună cu echipa, cărora le mulțumește pentru că sunt foarte implicați, implementează un proiect de 13 milioane de euro de reabilitare energetică a clădirii principale a spitalului, dar pun în practică un proiect de combatere a infecțiilor nosocomiale în valoare de 3,5 milioane de euro și un proiect pentru amenajarea unui ATI pentru nou-născuți de un milion de euro.

„Dacă adunăm numai astea sunt în jur de 20 de milioane de euro numai astăzi în derulare. Felicit conducerea. Deci se poate să aduceți bani europeni. La asta se adaugă 10 milioane de euro de la Consiliul Județean Suceava pentru acest spital de oncologie”, a precizat Gheorghe Flutur.

Și managerul SCJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a spus că este mulțumit de ritmul lucrărilor la pavilionul de oncologie.

„Venim în întâmpinarea pacienților oncologici și, din păcate, sunt solicitări din ce în ce mai multe, nu doar din județ, ci din regiunea Moldovei vin către noi pentru că noi avem astăzi aproape toate metodele de diagnosticare, tratament și urmărirea acestor pacienți”, a spus dr. Calancea.

El a menționat că în vechiul pavilion de oncologie se vor amenaja, pentru pacienții oncologici, respectiv despre depistarea foarte precoce a bolilor oncologice inclusiv prin investigațiile făcute pacienților predispuși la a avea această patologie, dar, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, va fi adusă aparatură pentru ca Suceava să fie al patrulea centru din țară unde se va trata cu radioizotopi cancerul.  


Intră acum și în grupul de