Flutur: La Aeroportul Suceava se pregătește terenul pentru Terminalul 3 și se licitează Terminalul Cargo


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că la Aeroportul Suceava se continuă investițiile pentru modernizare atât în ceea ce privește creșterea capacității de procesare a pasagerilor cât și în ceea ce privește aparatura de aducere la sol a aeronavelor pe timp de ceață.

„La Aeroportul Suceava s-au demolat clădiri administrative vechi și vechiul turn de control. Aici se eliberează terenul pentru că am scos la licitație al treilea terminal cu două corpuri, de circa 4000 de mp de construcții. Unul va rezolva problema intrării pasagerilor, cu check-in modern și toate fluxurile prevăzute de legislație și un corp către platoformă ce va facilita urcarea în avioane”, a declarat președintele CJ Suceava.

Potrivit lui Flutur, Terminalul 3 va dubla actuala capacitate de procesare de pe Aeroportul Suceava.

El a mai spus că se lucrează și la extinderea parcării cu 300 de locuri.

În același timp se pregătește documentația pentru Terminalul Cargo ce va fi amplasat vis-a-vis de clădirea aerogării, în zona aeroclubului, prevăzut cu platformă pentru aeronave și o clădire specializată pentru operațiuni necesare pentru transportul de mărfuri.

Președintele CJ Suceava a declarat că vor fi investiții mari pe Aeroportul Suceava în perioada următoare și că se pregătește și instalarea ILS cat III pentru aducerea la sol a aeronavelor pe timp de ceață, fiind deja comandată aparatura necesară.

„Sperăm ca până la sfârșitul acestui an să fie funcțional sistemul astfel încât, chiar dacă e ceață, cu vizibilitate de 150 de metri”, a spus Flutur.

El a menționat că Aeroportul Suceava este în plină modernizare și speră să anunțe curând noi curse.

„Sunt discuții avansate cu Israel, cu Belgia cu Bruxelles, cu Paris, cu Spania”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de