Flutur, pe șantierul punctului aero-medical din Câmpulung Moldovenesc:E urgentă și extrem de binevenită pentru zona de munte a județului Suceava această investiție pentru elicopterul SMURD


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat, joi, șantierul punctului aero-medical ce se va construi la Câmpulung Moldovenesc și care va fi deservit de un elicopter SMURD care este alocat pentru județul Suceava.

El a spus că investiția presupune amenajarea heliportului și a hangarului care va adăposti elicopterul SMURD.

Flutur a mulțumit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc că a oferit teren pentru acest punct aero-medical care este foarte important întrucât supraveghează zona de munte a județului Suceava, iar cazurile urgente și grave vor fi preluate și transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

Președintele CJ Suceava a mai spus că CJ Suceava investește 2,5 milioane de euro în construcția unui hangar cu o lățime de 18 metri și 8 metri înălțime, o clădire tehnică de birouri cu etaj, spațiu pentru depozitarea combustibililor, pistă de aterizare-decolare cu sistem de iluminare și balizaj special și va fi împrejmuire cu un gard cu izolare fonică.

„Eu socotesc că e urgentă și extrem de binevenită pentru zona de munte a județului Suceava această investiție”, a spus Flutur.

Primarul Mihăiță Negură a mulțumit în numele locuitorilor din zona de munte pentru această importantă investiție pentru situații de urgență în zona montană.

„Este o investiție care salvează vieți. Noi vă mulțumim, toți muntenii, toți locuitorii județului, pentru această investiție atât de importantă”, a spus Mihăiță Negură.

Flutur a ținut să completeze că minunații medici de la SCJU Suceava deja tratează pacienți aduși cu elicopterul SMURD din alte județe pentru situații de AVC.


Intră acum și în grupul de