Flutur a semnat contractul pentru proiectul de reducere a infecțiilor intraspitalicești din SCJU Suceava, finanțat cu 3,4 milioane de euro prin PNRR


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a semnat, vineri, un proiect cu finanțare europeană de 3,4 milioane de euro pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, a anunțat, președintele instituției, Gheorghe Flutur.

El a spus că proiectul vizează reducerea riscurilor la infecțiile nosocomiale (intraspitalicești) și este finanțat prin PNRR.

Potrivit lui Flutur, în cadrul proiectului se achiziționează 16 calupuri de materiale și spune că ar fi bine să nu fie nevoie de acestea.

„În primul rând organizăm saloane de o singură persoană pentru izolare microbiologică și saloane cu presiune negativă, adică aerul care iese întâi trece printr-un filtru ca să nu contamineze mediul ambiant”, a spus președintele CJ Suceava.

O altă măsură prevede controlul microbiologic al aerului în blocurile operatoare și în ATI, dar se va face și monitorizarea automată și controlul calității aerului în ATI.

Președintele Flutur a mai spus că se va dota laboratorul de microbiologie cu analizoare automate de identificare și depistare a acestor microorganisme și efectuarea în timp rapid a antibiogramelor.

Totodată, se achiziționează un sistem automat de diagnostic molecular pentru analizele de sânge și alte lichide bilogice.

„Dotăm pe secții cu aparate de nebulizare. E pe bază de ceață, abur, extrem de eficient în combaterea nosocomialelor”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Mai mult, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava va fi dotat și cu roboți de dezinfecție și cu un echipament mobil de sterilizare a echipamentului personalului sanitar, un sistem de sterilizare a instrumentarului medical bazat pe tehnologii cu plasmă.

„Sunt foarte importante aceste dotări și crește gradul de siguranță a pacienților în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de