Microbuze electrice școlare aduse în județ printr-un proiect al CJ Suceava sunt preluate de primăriile beneficiare


Intră acum și în grupul de

Au început să vină microbuzele electrice școlare prin proiectul Consiliului Județean Suceava de 7,3 milioane de euro pentru școli verzi și microbuze verzi, a anunțat, vineri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că prin acest proiect vor ajunge în județul Suceava 26 de microbuze electrice școlare pentru tot atâtea primării și a menționat că, nu demult, au mai fost aduse patru astfel de microbuze.

„Nevoia de microbuze școlare este mare. Avem circa 150 de microbuze în județ și mai trebuie aproape 200. Vom continua efortul de achiziție”, a spus Flutur.

El a menționat că în cursul zilei va fi trimis în județ un prim lot de microbuze electrice școlare cu 16 locuri, având o autonomie de 200 de kilometri.

Microbuzele sunt dotate cu climatizare, cu rampă pentru persoane cu handicap.

„Cred eu că este o veste foarte bună mai ales pentru școlile izolate”, a spus Flutur.

El a menționat că pentru obținerea acestor microbuze electrice școlare s-a făcut un punctaj în care a contat lungimea traseului, numărul de elevi, existența altor microbuze școlare în localitate.

Delgații primăriilor beneficiare au început să preia, de vineri, microbuzele electrice școlare, urmând ca toate să fie livrate în scurt timp.

„Căutăm sursa de finanțare pentru un nou lot”, a spus Flutur.

El a semnat cu reprezentanții primăriilor beneficare contracte de comodat urmând ca apoi să le preia și să le înmatriculeze.


Intră acum și în grupul de