Cod galben de inundații în județul Suceava în bazinele hidrografice ale râurilor Bistrița, Molova și Siret


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis, duminică, o avertizare cod galben pentru județul Suceava având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Avertizarea este valabilă de duminică de la ora 12:00 până luni la ora 9:00 și vizează în județul Suceava râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa – bazin amonte S.H. Cârlibaba şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Cârlibaba (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova – bazin amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Câmpulung Moldovenesc (judeţele: Suceava şi Neamţ),  Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava – amonte confluenţă cu râul Trotuş (judeţele: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vrancea).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Iaşi şi Vaslui.


Intră acum și în grupul de