Incident electoral în comuna Slatina:  Dosar penal pentru fraudă la vot pentru o femeie din Suceava care a votat la Slatina


Intră acum și în grupul de

O femeie cu domiciliul în Suceava care a votat la alegerile locale în comuna Slatina este cercetată penal pentru fraudă la vot.

Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată, duminică la ora 10:00 de către dispeceratul IPJ Suceava în urma unei alerte electronice SIMPV, privind faptul că un alegător a votat într-o secție de votare fără a fi înscris pe listele electorale.

Incidentul a avut loc la o secție de votare din comuna Slatina unde o femeie de 51 de ani s-a prezentat cu o carte de identitate pe care avea aplicată o viză de flotant în localitatea Slatina.

Deși sistemul informatic SIMPV a semnalat că persoana nu este înscrisă pe lista electorală permanentă, comisia de votare a verificat și a constatat că femeia depusese anterior, în termenul legal, o cerere de înscriere pe lista electorală la primăria comunei Slatina, cerere care fusese aprobată și transmisă.

Considerând că este vorba despre o eroare a sistemului informatic, președintele secției de votare i-a permis femeii să voteze, înscriind-o pe listele electorale suplimentare. Ulterior, în urma verificării pe portalul web al Autorității Electorale Permanente, s-a descoperit că femeia figura pe listele permanente ale unei secții de votare din municipiul Suceava, unde are domiciliul permanent.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de fraudă la vot, conform articolului 387, alineatul 1, litera a din Codul Penal. Cercetările vor continua sub coordonarea unității de parchet competente.


Intră acum și în grupul de