Centrul de Comunicare Județean Suceava: Pe perioada alegerilor au fost întocmite dosare penale pentru 12 infracțiuni și s-au aplicat 16 amenzi


Intră acum și în grupul de

În urma alegerilor europarlamentare și locale desfășurate pe 9 iunie, Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o analiză detaliată privind modul de îndeplinire a misiunilor de menținere a ordinii și siguranței publice. Pe parcursul întregii zile de votare, precum și pe timpul nopții după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut un climat normal de siguranță și legalitate, fără incidente grave în zona de ordine publică, arată Centrul de Comunicare Județean Suceava

Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava au răspuns operativ la toate sesizările privind posibile încălcări ale legii electorale, acționând cu obiectivitate și profesionalism, precizează sursa citată.

De la începutul procesului de vot, au fost întocmite dosare penale pentru 12 posibile infracțiuni și au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru diverse încălcări, inclusiv continuarea campaniei electorale, fotografierea buletinului de vot și neîndepărtarea materialelor de propagandă.

Aproape 1200 de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava au fost implicați în misiuni de menținere a ordinii publice, protecția secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale. Aceștia continuă să asigure securitatea pentru transportul și predarea documentelor rezultate în urma votării către birourile electorale județene.


Intră acum și în grupul de