Ion Lungu pune în cârca lui Lucian Harșovschi pierderea alegerilor în municipiul Suceava și la Consiliul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele organizației județene PNL Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat, miercuri, că pierderea alegerilor de PNL în municipiul Suceava, dar și la Consiliul Județean Suceava trebuie să fie asumate de Lucian Harșovschi care și-a asumat candidatura la funcția de primar al Sucevei fără să obțină rezultatele scontate.

Ion Lungu a declarat că Lucian Harșovschi a spus că nu împarte victoria cu nimeni și că ar trebui să nu împartă nici înfrângerea cu nimeni.

„Văd că se tot caută țapi ispășitori, că uite ce a făcut Lungu. Am fost alături de el, alături de partid în toată campania electorală. Nu e o critică, este o realitate. Lucian avea această dorință de a-i transfera voturile. Nu am avut cum pentru că nu m-a folosit deloc în campanie. Nu m-a pus în niciun pliant, în niciun clip, nu m-a luat cu el pe teren. Spunea că el nu-i omul lui Lungu și eu cum să-i transfer voturile?”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că este păcat că s-au pierdut aceste alegeri în municipiul Suceava din cauza lui Lucian Harșovschi.

„Păcat că s-a pierdut, iar marea tragedie e că dacă nu se pierdea municipiul nu se pierdea nici județul. Aici e marea tragedie datorită faptului că eu, de regulă, aduceam zece mii de voturi pentru președinte net în oraș. În 2008 am adus net 25.000 de voturi, diferența între el și candidatul PSD. Acum, domnul președinte Flutur a câștigat cu 200 de voturi în municipiu. Aici a fost marea tragedie la domnul Flutur că s-a pierdut Consiliul Județean care s-a pierdut onorabil, cu cel mai mare scor din țară la Consilii Județene și totuși n-a câștigat Consiliul Județean”, a spus Lungu.

El a subliniat că Lucian Harșovschi și-a făcut sediu de campanie separat și nu a implicat în campania electorală pe membrii importanți ai partidului.

Ion Lungu a spus că este clar că înfrângerea în alegeri este responsabilitatea celui care candidează.


Intră acum și în grupul de