Oficial BEC: Gheorghe Șoldan a fost ales președinte al Consiliului Județean Suceava. El este cel mai tânăr președinte de consiliu județean și al treilea cel mai votat ales PSD din țară


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Suceava a finalizat, joi după amiaza, procesele verbale privind alegerea președintelui Consiliului Județean Suceava.

Astfel, noul președinte al Consiliului Județean Suceava este Gheorghe Șoldan, care, la 32 de ani va fi cel mai tânăr președinte de consiliu județean din țară, dar este și al treilea cel mai votat ales PSD din țară și alesul cu cele mai multe voturi din zona Moldovei.

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a obținut în urma alegerilor locale un număr de 126.018 voturi, fiind declarat câștigător.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava în funcție, care a obținut 117.664 voturi.

Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul ADU, Emanuel Ungureanu- 21.374 voturi, candidatul SOS Bălan Silvestru Rădăuți- 14.957 voturi și candidatul PP, Sava Paula-6.987 voturi.


Intră acum și în grupul de