Bacalaureat 2024: Un număr de 5118 candidați sunt înscriși în sesiunea iunie-iulie în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

La probele Examenului Național de  Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie 2024s-au înscris 5118 candidați, care vor susține probele în 16 centre de examen, a anunțat, vineri, ISJ Suceava.

Probele Examenului Național de  Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 se vor desfășura conform următorului calendar:

17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]

19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]

19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D]

25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

1 iulie: Limba și literatura română – proba E.a) [proba scrisă]

2 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) [proba scrisă]

4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) [proba scrisă]

5 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b) [proba scrisă]

8 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

9 – 11 iulie: Soluționarea contestațiilor

12 iulie: Afișarea rezultatelor finale

Evaluarea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la examenul național de bacalaureat va avea loc la nivelul unităților de învățământ liceal.

Evaluarea probelor scrise va fi digitalizată. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alte județe decât județul din care provin candidații.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise a fost constituit un Centru zonal de evaluare: Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, cu două puncte de lucru: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni.


Intră acum și în grupul de