Alianța Franceză Suceava: Școala de vară francofonă se va desfășura în perioada 1-26 iulie 2024


Intră acum și în grupul de

Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Agenția Universitară a Francofoniei, anunță organizarea celei de-a cincea ediții a Școlii de vară francofone în cadrul proiectului „Découvrir le français dès le plus jeune âge”/„Să descoperim limba franceză de la o vârstă fragedă”, dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

Școala de vară francofonă se va organiza în două serii: 1 – 12 iulie și 15 – 26 iulie 2024, cu un program zilnic de la 8.30 la 14.00. Activitățile includ ateliere interactive de conversație în limba franceză și diverse activități cultural-educative.

Activități propuse: Ateliere de pictură, dans, muzică, bandă desenată, teatru, informatică și activități sportive, menite să îmbogățească experiența copiilor și să le dezvolte abilitățile lingvistice și culturale.

Atelierele de limba franceză vor avea loc la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava și la noul sediu al Alianţei Franceze din Suceava, situat pe Strada Ştefan cel Mare nr. 50, vis-a-vis de Muzeul de Istorie. Activitățile tematice se vor desfășura în diverse locații stabilite de comun acord cu partenerii proiectului, inclusiv Primăria Municipiului Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și multe altele.

Școala de vară va beneficia de prezența a două stagiare francofone FLE și de o echipă de voluntari entuziaști. Atelierele de conversație vor fi conduse de profesori români cu o vastă experiență didactică, care vor facilita învățarea limbii franceze prin metode ludice și interactive.

Cei interesați se pot înscrie și solicita informații suplimentare la numerele de telefon 0741256272 (seria 1), 0747643952 (seria 2) și 0737784074 (ambele serii) sau prin e-mail la adresa [email protected].


Intră acum și în grupul de