Performanțele deosebite ale elevilor Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost premiate la festivitatea de închidere a anului școlar


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit, vineri, festivitatea de încheiere a anului școlar 2023-2024, marcând acest moment prin Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024. Evenimentul a adus împreună elevi, profesori și parteneri ai colegiului pentru a celebra performanțele academice deosebite.

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024

În cadrul Galei Olimpicilor, 73 de elevi, reprezentând aproximativ 9% din totalul gimnaziștilor și liceenilor, au fost recompensați cu DIPLOMA DE EXCELENȚĂ a colegiului pentru participarea lor la olimpiade naționale agreate de ministerul de resort. Distincțiile de excelență au fost acordate și profesorilor coordonatori care au ghidat acești elevi către succes.

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024

Prestigiosul titlu de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de DIPLOMA și PLACHETA de ONOARE, a fost acordat elevei Sabrina Giulia Macoveiciuc și absolventului Paul Burcă. Ambii elevi s-au remarcat prin participările și succesele lor la olimpiadele naționale de matematică, informatică, chimie și fizică, precum și la competiții internaționale de științele pământului și științe pentru juniori.

În numele tuturor elevilor premiați, colegiul și-a exprimat mulțumirile către partenerul permanent, Tehnoworld Fălticeni, și compania Comilga Iaslovăț, pentru sprijinul oferit.

Bursele Anuale „Profesor Gheorghe Marchitan”

Tot în cadrul galei, au fost acordate bursele anuale „Profesor Gheorghe Marchitan” pentru excelență în matematică. Mesajul transmis din SUA de foștii elevi ai profesorului a subliniat impresia puternică lăsată de rezultatele elevilor:

  • Premiu Absolvent: Paul Burcă (XII)
  • Premiu Senior: Magda Popa (XI) și Tudor Aparaschivei (X)
  • Premiu Junior: Tudor Amoraritei (VIII)

Bursele „Profesor Marian Scheffel”

Au fost acordate și bursele „Profesor Marian Scheffel” pentru tinerii fizicieni:

  • Bursa junior: Andrei Sfichi, clasa a VII-a
  • Bursa absolvent gimnaziu: Tudor Amorăriței, clasa a VIII-a
  • Bursa liceu: Sabrina Giulia Macoveiciuc și David Palaghianu, ambii clasa a IX-a
  • Bursa absolvent liceu: Paul Burcă

Premierea Liderilor de Clase

Festivitatea a continuat cu premierea liderilor claselor V-VII și IX-XI. Din 157 de elevi de gimnaziu, 32, adică 20%, au încheiat cursurile anului școlar cu media 10.

Diplome de Merit pentru Activități Extracurriculare

Diplome de merit au fost acordate pentru palmaresul extracurricular strălucitor datorat Coralei „Ciprian Porumbescu”, Clubului de robotică Royal Engineers și trupei de teatru „PI”, printre altele.

Festivitatea de închidere a anului școlar la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost un prilej de mândrie și recunoștință, subliniind excelența academică și implicarea activă în viața școlară a elevilor și profesorilor.


Intră acum și în grupul de