Compania aeriană Animawings intenționează să deschidă curse Suceava-București


Intră acum și în grupul de

Aeroportul Suceava este luat în calcul de reprezentanţii companiei private româneşti Animawings pentru operare de zboruri între Suceava și București.

Compania a anunțat, joi, la un eveniment organizat la Oradea, că de la 1 martie 2025 va începe operarea de curse de la Oradea, Iași și Cluj Napoca spre Bucureşti de unde, cu escale scurte, vor exista legături către Paris-Charles de Gaulle, Stockholm-Arlanda şi Cipru-Larnaca.

Reprezentanții Animawings au mai declarat că intenţionează ca apoi să deschidă şi curse aeriene care să lege capitala de Timişoara, Suceava şi Baia Mare.

„Noi cu acest proiect de aviaţie ne dorim foarte mult să unim România. Ceea ce ne dorim noi este ceva unic. Lucrăm de cinci ani la acest proiect. Compania este operaţională. Am reuşit să aducem cele mai moderne aeronave şi personal cu experienţă. Aeronava va face diferenţa. Ne vom adresa clientului mediu şi premium, clientului care merge în vacanţă, în intenţia de a uni ţara. Noi nu am venit ca să plecăm sau să stăm o perioadă, ci să construim pentru viitor”, a declarat unul dintre investitori, Cristian Pandel.

Animawings va opera cu o flotă de avioane Airbus A220 – 300, de generaţie nouă, mai mari decât cele cu care se operează în prezent, având capacitate de 148 de locuri, cu cinci locuri pe rând.


Intră acum și în grupul de