Ministerul Transporturilor răspunde deputatului Ioan Bălan și spune că urmează să lanseze licitațiile pentru autostrada Pașcani-Suceava și Suceava-Siret. Lucrările vor dura 30 de luni pentru primul tronson și între 24 și 36 de luni pentru al doilea


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, a oferit răspunsul la întrebarea adresată de deputatul Ioan Balan referitoare la stadiul pregătirii licitațiilor pentru tronsoanele autostrăzii A7, Pașcani – Suceava și Suceava – Siret.

Într-un răspuns oficial, ministrul Grindeanu a informat că documentațiile necesare pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție pentru tronsonul Pașcani – Suceava sunt aproape finalizate. Acestea includ Cerințele Beneficiarului, Referatul de necesitate și valoarea estimată a proiectului. Procedurile legale, conform Legii 98/2016 privind achizițiile publice, vor fi demarate în perioada imediat următoare, iar licitațiile sunt preconizate să fie lansate până la sfârșitul lunii iunie 2024.

Pentru tronsonul Suceava – DN 2H și Drum Expres DN 2H – Frontiera, studiul de fezabilitate se află în curs de finalizare. După avizarea acestuia în conformitate cu prevederile legale, inclusiv în cadrul C.T.E. – C.N.A.I.R. – S.A., C.T.E. – M.T.I. și Consiliul Interministerial, și obținerea Hotărârii de Guvern referitoare la indicatorii tehnico-economici, se vor întocmi documentațiile pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție. Licitațiile pentru acest tronson sunt estimate a fi lansate la sfârșitul lunii iulie 2024.

Referitor la termenul de atribuire a contractelor și demararea efectivă a lucrărilor, ministrul Grindeanu a precizat că acestea nu pot fi estimate cu exactitate. Totuși, se vor respecta prevederile art. 214 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice. Durata de execuție pentru tronsonul Pașcani – Suceava este stabilită la 30 de luni, conform Hotărârii Guvernului nr. 380 din 11 aprilie 2024. Pentru tronsonul Suceava – DN 2H și Drum Expres DN 2H – Frontiera, durata de execuție va fi definitivată după finalizarea studiului de fezabilitate, fiind estimată între 24 și 36 de luni.


Intră acum și în grupul de