Accident de muncă anchetat la Teatrul Municipal din Suceava. Unui muncitor i-a căzut un panou pe picior


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a apelat, joi, serviciul unic de urgență 112 pentru a raporta că fiului său i-a căzut un panou pe picior în timp ce era la muncă.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că persoana rănită este angajată ca muncitor în activitatea specifică de scenă în cadrul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava. Incidentul a avut loc în jurul orei 07:30, în timpul programului de lucru, când muncitorul efectua lucrări de pregătire și montare a decorului pentru un spectacol.

În momentul în care manevra niște panouri de lemn de dimensiuni mari, unul dintre acestea a căzut pe piciorul drept al muncitorului. Resimțind dureri la nivelul membrului inferior, acesta s-a deplasat la locuința sa din comuna Șcheia, unde tatăl său a solicitat un echipaj de ambulanță pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Ulterior, muncitorul a fost preluat de la adresa de domiciliu de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Suceava și transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Acolo, a fost diagnosticat cu „traumatism gleznă dreaptă”.

Autoritățile au întocmit un proces verbal de sesizare din oficiu, iar lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Proximitate au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de