Avertizare cod galben de caniculă urmată de cod galben de furtuni și vijelii pentru județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, două avertizări cod galben pentru județul Suceava.

Primul cod galben este valabil lui și vizează temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat

Astfel, potrivit ANM, în Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

A doua avertizare cod galben pentru județul Suceava este valabilă de marți, 2 iulie, ora 10 până miercuri 3 iulie, ora 10 și vizează fenomene de instabilitate atmosferică

Potrivit ANM, în sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte,

Potrivit ANM, în sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Meteorologii notează că miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.


Intră acum și în grupul de