Gheorghe Șoldan anunță că a fost lansată licitația și pentru construcția Lotului 2 al Autostrăzii Pașcani- Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a transmis, miercuri, că a fost lansată licitația și pentru construcția Lotului 2 al Autostrăzii Pașcani- Suceava.

Potrivit președintelui ales Șoldan, CNAIR a publicat, miercuri, 14 august 2024, în platforma de achiziții SEAP anunțul pentru proiectare și execuție a lotului 2 al autostrăzii Pașcani-Suceava.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 30.09.2024, iar valoarea estimată a procedurii de achiziție publica este de 3.601.254.371,74 lei fără TVA.

Durata contractului este de 30 de luni, cu 6 luni alocate pentru proiectare și 24 pentru execuție.

Lotul 2 al proiectului are o lungime de 28,97 km și include construcția unui pod, a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură de 5,2 km către Aeroportul Internațional Suceava, precum și a trei noduri rutiere, respectiv un pod de 845,10 m peste râul Siret și DJ 208 C, un pasaj de 625,10 m peste CF511, nodul Roșcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km), nodul rutier Dumbrăveni, la intersecția cu DJ 208 B (Verești – Dumbrăveni) și nodul rutier din apropierea Aeroportului Internațional Suceava, care va asigura conexiunea cu aeroportul și cu DN 29.

De asemenea, contractul prevede construirea a două parcări de scurtă durată și a două spații de servicii, care vor include 8 stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Gheorghe Șoldan a menționat că finanțarea este asigurată prin Programul Transport.


Intră acum și în grupul de