La „Hora Bucovinei” de la Bucsoaia se va incerca doborarea unui record Guiness Book. Vezi despre ce este vorba


Intră acum și în grupul de

“Hora Bucovinei” va fi organizată în acest an în localitatea suceveană Bucşoaia în data de 18 mai, a anunţat, luni preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. El a arătat într-o conferinţă de presă că pe lângă Parada Gospodarilor şi concertele de muzică populară specifice acestui eveniment, în cursul serii, se va încerca doborârea unui record Guinness Book.

Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, Valentin Vasilescu şi echipa sa de cascadori va încerca să doboare recordul înregistrat în Statele Unite, când 21 de dansatori şi-au dat foc la Cleveland, Ohio.

Nechifor a explicat că Valentin Vasilescu împreună cu 24 de cascadori, vor folosi un gel special de protecţie de producţie autohtonă, iar îmbrăcaţi cu costume populare vor dansa o horă românească şi îşi vor da foc simultan.

nechifor,sinescu, ursu

 Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că din fondurile instituţiei vor fi asigurate costurile acestui eveniment de doborâre a unui record Guinness Book care se ridică la 30.000 de euro.

El a menţionat că la Bucşoaia vor fi şi reprezentanţi ai Guinness Book pentru omologarea recordului.

 Totodată, Ursu a arătat că s-a ales ca grupul de cascadori să danseze o horă, fiind considerat dans tradiţional.

 În judeţul Suceava au mai fost omologate două recorduri, în 2009, omologate de Word Record Academy, unul pentru cel mai mare ou tradiţional de Paşte, în municipiul Suceava, iar un altul, în Rădăuţi, de cea mai mare pască din lume.

 „Hora Bucovinei” are loc în localitatea suceveană Bucşoaia, din oraşul Frasin, fiind o manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte.

Prima ediţie a evenimentului „Hora Bucovinei” s-a desfăşurat în anul 2008, la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009 la aceasta a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, iar pe dealurile din apropiere a fost scris, cu oi, „Bucovina”.

 Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR.


Intră acum și în grupul de