Spectacolul pirotehnic programat sa aiba loc la Hora Bucovinei a fost anulat


Intră acum și în grupul de

Spectacolul pirotehnic care urma să se desfăşoare la Hora Bucovinei, în data de 18 mai, se anulează din motive tehnice, a anunţat marţi, Muzeul Bucovinei, printr-un comunicat de presă.

Cu o zi înainte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, anunţase, într-o conferinţă de presă, că în acest an, la Hora Bucovinei, organizată în 18 mai la Bucşoaia, pe lângă parada gospodarilor şi concertele de muzică populară, în cursul serii se va încerca doborârea unui record Guinness Book prin care Valentin Vasilescu şi echipa sa de 24 de cascadori vor încerca să doboare recordul înregistrat în Statele Unite, unde 21 de dansatori şi-au dat foc la Cleveland, Ohio.

nechifor,sinescu, ursu

El spunea că cei 25 de cascadori vor folosi un gel special de protecţie, de producţie autohtonă, iar îmbrăcaţi cu costume populare vor dansa o horă românească şi îşi vor da foc simultan.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că din fondurile instituţiei vor fi asigurate costurile acestui eveniment de doborâre a recordului Guinness Book, care se ridică la 30.000 de euro.

Prim vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a criticat, marţi dimineaţa, acţiunea anunţată de conducerea CJ Suceava arătând că prin astfel de acţiuni transformă Bucovina în bâlci. „La Hora Bucovinei ni se propune să mergem să vedem nişte oameni care îşi dau foc. Ce legătură au nişte cascadori care doresc să-şi dea foc pentru gloria lor cu spiritul bucovinean?”, a spus Onofrei.

 El i-a cerut preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, să nu îşi bată joc de Bucovina şi de bucovineni. „Hora Bucovinei” are loc în localitatea suceveană Bucşoaia, din oraşul Frasin, fiind o manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte.

Prima ediţie a evenimentului „Hora Bucovinei” s-a desfăşurat în anul 2008, la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009 la aceasta a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, iar pe dealurile din apropiere a fost scris, cu oi, „Bucovina”.

 Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR.


Intră acum și în grupul de