Intră acum și în grupul de
În perioada 09 – 11.05.2014, la Gura Humorului a avut loc Conferinţa Regională a I.P.A. unde au participat 25 de regiuni din zona Moldovei reprezentate de membrii Comitetelor Executive Regionale, activitate organizată de Regiunea 1 Suceava şi coordonată de către Comitetul Executiv Naţional al Secţiei Române, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
La acest deosebit eveniment a fost invitată şi o delegaţie de poliţişti – membri I.P.A. din POLONIA care a făcut schimburi de experienţă cu omologii români, pe linie managerială, poliţie rutieră, criminalistică şi judiciară.
Această Conferinţă a avut drept scop întărirea relaţiilor de prietenie dintre membrii I.P.A. din ţară şi străinătate, stabilirea de noi întâlniri dintre membrii I.P.A. şi activităţi organizatorice interne.
Atât conducătorul Comitetului Executiv Naţional al Secţiei Române cât şi al delegaţiei Polone, doresc să aducă sincere mulţumiri autorităţilor judeţene: Instituţiei Prefectului – domnului prefect Florin SINESCU, Consiliului Judeţean Suceava – domnului preşedinte Cătălin NECHIFOR, domnului deputat Longher GHERVAZEN, domnului primar al oraşului Gura Humorului – Marius Ioan URSACIUC, conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – domnilor comisar şef de poliţie Ioan CRAP şi comisar-şef de poliţie Viorel ONEA, Inspectoratului pentru situații de urgență ”Bucovina ” Suceava – general de brigadă Ion BURLUI, pentru amabilitatea, prietenia, compania de care au dat dovadă pe perioada Conferinţei şi pentru succesul acestui deosebit eveniment.
Comitetul Executiv al Regiunii I.P.A. 1 Suceava, mulţumește tuturor autorităţilor, colaboratorilor şi simpatizanților care ne-au sprijinit la organizarea Conferinţei .
ASOCIATIA INTERNAŢIONALĂ A POLIŢIŞTILOR – I.P.A. – cea mai mare organizaţie poliţienească din lume, a fost creată la 1 ianuarie 1950. Începând cu această dată, motoul în limba esperanto „Servo per amikeco” ( servicii prin prietenie ) a câştigat mai mulţi adepţi decât şi-ar fi putut imagina fondatorul.
Asociaţia a fost înfiinţată din iniţiativa unui poliţist din Lincolnshire – Anglia , ARTHUR TROOP, care a dorit ca, prin mijlocirea acesteia, să creeze un canal pentru promovarea cooperării internaţionale şi prieteniei între poliţiştii din cât mai multe tări. Viziunea lui Arthur Troop s-a concretizat într-o Organizaţie Internaţională cu peste 279.000 poliţişti activi şi în rezervă reprezentând 61 ţări. În 1967 I.P.A. a primit o înaltă recunoaştere internaţională şi anume , cea de observator la Organizaţia Naţiunilor Unite.
I.P.A. este o organizaţie non – profit şi nonguvernamentală care nu se implică în probleme de serviciu, dispute de muncă sau politice. Idealurile organizaţiei rămân cele promovate de fondatorii săi, cu accentul pe prietenie.
La data de 31 iulie 1992, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost constituit un Comitet de Iniţiativă care a decis înfiinţarea Secţiei Române a I.P.A. Astfel , în prezent Secţia Română are în evidenţă peste 65.000 de membri I.P.A. ce îşi desfăşoară activitatea în 154 de regiuni din ţară.
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava s-a propus înfiinţarea Regiunii 1
Suceava care s-a afiliat la I.P.A Secţia Română în 15.01.1996.
Printr-o aplicare logică a prevederilor statutului, au fost cooptaţi ca membri I.P.A. şi
alte cadre ce îşi desfăşoară activitatea în alte structuri, spre exemplu angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi peste 40 de membri simpatizanţi.
Acum , după 18 ani , I.P.A. Regiunea 1 Suceava înregistrează 998 de membri, care în limita posibilităţilor şi a timpului disponibil a organizat diverse activităţi conforme cu prevederile Statutului Secţiei Române.
De altfel, principalul obiectiv al Regiunii noastre a fost acela de a forma o regiune puternică și din punct de vedere numeric. O Regiune mare trebuie şi este necesar să dezvolte proiecte importante, să organizeze diverse activităţi pentru membrii săi şi familiile acestora.
Intră acum și în grupul de