Primarul Ion Lungu sustine revendicarile politistilor locali


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că susţine revendicările poliţiştilor locali, arătând că aceştia sunt plătiţi la jumătate faţă de poliţiştii din Poliţia naţională.

El a arătat că este frustrant pentru un poliţist local care este în patrulă mixtă cu un poliţist naţional şi un jandarm să fie cel care are cel mai mic venit, nu beneficiază nici de normă de hrană şi nici de spor de dispozitiv.

politia locala

Ion Lungu a spus că, în prezent, în municipiu sunt aproximativ 150 de poliţişti locali, dar  cu 40 mai puţini decât ar fi nevoie, majoritatea fiind în posturi fixe şi că ar mai trebui înfiinţate cel puţin cinci patrule.

Potrivit directorului Poliţiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc, salariile poliţiştilor locali sunt plătite conform legii, dar acestea sunt mici, media fiind de 900 de lei.

 Sindicatul din care fac parte poliţiştii locali din municipiul Suceava a solicitat Prefecturii Suceava întrunirea Comisiei de dialog social în care să fie discutată problema plăţii orelor suplimentare şi cele prestate în zilele de sărbători legale. Totodată, poliţiştii locali sunt nemulţumiţi şi de veniturile pe care le obţin.


Intră acum și în grupul de