Intră acum și în grupul de
Duminică dimineață ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instituţiile competente au fost efectuate percheziţii domiciliare în 14 locaţii situate în municipiile Suceava şi Rădăuţi, precum şi în alte localităţi din judeţul Suceava, la sediile unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, precum şi în anii 2005 şi 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.
Primarul orașului Rădăuți, Aurel Olărean, a declarat presei că anchetatorii au cerut o serie de documente ce au legătură cu dosarul Bibliotecii municipale, care din 2011 a fost evacuată, fiind preluată de o firmă, ”Obicina”, a unui om de afaceri local, Arcadie Plămadă.
Acesta din urmă a cumpărat activele vechii Întreprinderi Comerciale de Stat din Rădăuţi şi a avut mai multe procese cu Primăria municipiului prin care revendica spaţiul în care funcţionează Biblioteca municipală şi a obţinut dreptul de proprietate pe aceste spaţii.
In anul 2011 Biblioteca a fost evacuată.
Ancheta de la Rădăuți este însă mult mai amplă iar conform unor surse judiciare, percheziţiile în Rădăuţi vizează şi retrocedări de terenuri în zonă, derulate în perioada 2005-2006, în cauză fiind vizat un alt om de afaceri local.
Duminică, la sediul Parchetului Tribunalului Suceava a fost adus și Dumitru Dâmbu, şeful secţiei Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, pentru efectuarea unei percheziţii.
În acelaşi dosar ar fi vizaţi şi doi judecători din Rădăuţi, Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, dar şi comisarul şef Mihai Prelipcean, şeful Poliţiei de Frontieră Rădăuţi.
Între locaţiile vizate de percheziţii a fost şi un pub din municipiul Suceava, Deliri care a și fost închis dimineață.
Trei magistraţi suceveni au fost ridicaţi şi vor fi aduşi la audieri în Capitală, în urma percheziţiilor efectuate de DNA duminică dimineaţă, la instituţii judiciare, domicilii şi firme din Suceava şi Rădăuţi
Surse judiciare au confirmat faptul că dosarul în care sunt cercetaţi aceşti magistraţi vizează fapte de corupţie, şi anume luare de mită pentru emiterea unor soluţii favorabile în dosare de retrocedări de terenuri.
Percheziţiile în cazul magistraţilor din dosar au fost încuviinţate de Consiliul Superior al Magistraturii.
Anchetatorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei
Intră acum și în grupul de