Intră acum și în grupul de
Având în vedere potenţialul turistic al judeţului Suceava, în perioada iulie – octombrie 2014, poliţiştii suceveni desfăşoară campania de prevenire a infracţionalităţii Turism în Siguranţă.
Campania are ca grup ţintă turiştii care se vor afla pe teritoriul judeţului dar şi operatorii de turism şi unităţile hoteliere locale. Campania vizează informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale (tâlhării, furturi din auto, din genţi şi buzunare, din camerele de hotel, înşelăciuni).
În acest week-end poliţiştii de prevenire, împreună cu poliţiştii rutieri şi din structurile de ordine publică de la nivel judeţean dar şi de la nivelul subunităţilor de poliţie au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a turiştilor aflaţi pe raza judeţului Suceava.
Astfel, au fost constituite puncte de informare purtându-se discuţii cu conducătorii auto şi pasagerii în vederea conştientizării pericolelor la care se expun dacă nu respectă reguli preventive minime. Turiştii au primit din partea poliţiştilor afişe şi pliante cu recomandări preventive pe linia prevenirii tâlhăriilor şi a furturilor din auto şi genţi şi buzunare.
De asemenea, sâmbătă, a fost desfăşurată o activitate de informare pe linia prevenirii furturilor de şi din auto în incinta Târgului de maşini de la Cumpărătura. Au fost distribuite peste 200 de materiale preventive, comercianţii fiind instruiţi cu privire la riscurile la care se expun prin vânzarea unor componente auto provenite din săvârşirea de infracţiuni. Totodată, cetăţenilor li s-a recomandat să cumpere piese şi componente numai de la unităţi acreditate în acest sens şi cu documentaţie
Activităţile preventive au fost completate şi de acţiuni de constatare ale structurilor operative,pe perioada celor trei zile fiind desfăşurată o acţiune complexă a Serviciului de Investigare a fraudelor – IPJ Suceava, pe linia respectării legislaţiei în domeniul turismului.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor au acţionat pe linia prevenirii şi constatării faptelor în domeniul hotelier şi alimentaţiei publice, fiind constatată o infracţiune la Legea 241/2005.
De asemenea, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.500 lei, din care 13 la Legea 12/1990 şi două la alte acte normative.Au fost executate 36 de controale la unităţi economice, din care la una i s-a suspendat activitatea.
La acţiune au participat 22 poliţişti şi 2 lucrători din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.
Intră acum și în grupul de