Intră acum și în grupul de
Şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a fost informat de conducerea Muzeului Bucovinei că va trebui să mute oul omologat ca cel mai mare ou tradiţional de Paşti din lume, amplasat în prezent în apropierea Muzeului Satului Bucovinean, întrucât acel amplasament este inclus în proiectul de modernizare a Cetăţii de Scaun şi va fi amenajată o parcare.
Potrivit primarului locul acestui ou este la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene. „Locul lui e la Centrul Tradiţiilor. Să nu mai încurcăm prin oraş”, a spus Lungu, într-o conferinţă de presă, menţionând că acest ou urmează să fie şi reabilitat, în condiţiile în care o parte din autocolantul cu care este acoperit s-a rupt.
Edilul-şef sucevean nu a exclus ca oul să fie vopsit tradiţional de meşteri artişti care au ateliere în Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
Cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, omologat şi înregistrat de World Records Academy a fost inaugurat în anul 2009, în prezent el fiind amplasat pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, în apropierea Muzeului Satului Bucovinean.
Acest ou a fost confecţionat din fibră de sticlă, fiind decorat cu desene realizate pe autocolant, are o înălţime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone.
Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, situat în apropierea Universităţi din Suceava este o investiţie de 1,4 milioane de euro realizată printr-un program european, şi a fost inaugurat în luna aprilie 2013.
Intră acum și în grupul de