Intră acum și în grupul de
Proiectul de reabilitare de străzi din municipiul Suceava care a creat, în iarna acestui an, declaraţii în contradictoriu între PSD şi PDL, fiecare asumându-şi iniţiativa realizare a acestei investiţii este îngropat în contestaţii, iar primarul Sucevei, Ion Lungu, speră ca în 4 august să fie declarată firma care va executa lucrarea mai ales că întregul proiect, care este complex, va trebui finalizat până la sfârşitul anului viitor, în caz contrar Uniunea Europeană urmând să recupereze banii.
Proiectul „Reabilitare străzi, poduri şi pasaj” în valoare de peste 8.000.000 euro a fost asumat de PSD Suceava care susţinea că prin H.C.L nr. 239/26.09.2013 s-a aprobat documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii din cadrul proiectului ce a fost depus în cadrul P.O.R 2007-2013,axa prioritară 1,în care sunt prevăzute străzile ce se vor reabilita podurile şi pasajul peste liniile de cale ferată (Iţcani), iar prin H.C.L nr.238/26.09.2013 s-a aprobat cheltuielile eligibile.
Pe de altă parte PDL Suceava susţinea că proiectul fusese iniţiat în mandatul 2008-2012 şi că în 2013 au fost emise doar hotărârile conexe.
Prin proiect se vor reabilita următoarele străzi: Strada Traian Vuia, Strada Cernauti, Strada Grigore Alexandru Ghica, Bulevardul George Enescu, Strada Marasti, Strda Mihai Eminescu, Strada Plevnei, Strada Calea Unirii, Strada Cuza Voda, Strada Universitatii străzile ce se vor reabilita precum si 3 poduri pe Cuza Voda, Plevnei si Cernauti şi pasajul peste liniile de cale ferată pe Grigore Alexandru Ghica, dar si amenajarea unor benzi suplimentare pe b-dul George Enescu si amenajare de noi locuri de parcare pe strazile George Enescu, Universitatii si Traian Vuia.
Primăria Suceava a organizat o licitaţie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de execuţia lucrărilor, iar în martie 2014 a fost declarată câştigătoarea oferta depusă de Ideocon-Victor Construct Botoşani.
La acea licitaţie o firmă a fost descalificată, iar una ar fi depus o ofertă necoformă, iar rezultatul licitaţiei a fost contestat de firma Geprocon Iaşi şi de Tehnic Asist Botoşani, contestaţiile fiind acceptate, iar rezultatul licitaţiei a fost anulat.
Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la cea de-a doua etapă a licitaţiei au fost primite doar firmele care au depus contestaţii,
Astfel, s-au depus noile oferte, dar înainte de cea de-a doua etapă, asocierea Ideocon Victor Construct a contestat la Curtea de Apel licitaţia motivând că ceilalţi competitori au aflat oferta acesteia care fusese făcută publică. Instanţa urmează să se pronunţe în 4 august în legătură cu această contestaţie.
La etapa a doua, Ideocon-Victor Construct a depus cea mai bună ofertă, cu 18 milioane de lei, dar comisia a descalificat-o pentru că în calculele firmei nu fuseseră incluse şi noile valori ale salariului minim pe economie care s-a majorat de la prima etapă a licitaţiei.
Astfel, licitaţia ar urma să fie câştigată de firma ieşeană Geprocom care a venit cu o ofertă de 25 de milioane de lei pentru execuţia lucrărilor.
Primarul Ion Lungu crede că în 4 august, după pronunţarea instanţei, va putea şti care este firma ce va executa aceste lucrări.
El a concluzionat că firmele care au participat la licitaţie ar fi mai mult firme de avocatură decât de construcţii ţinând cont de parcursul mai mult pe contestaţii al acestei selecţii.
Intră acum și în grupul de