Intră acum și în grupul de
Aniversarea celor 50 de ani de existenta a fost organizata de un grup de initiativa format din fosti membri ai Ansamblului Ciprian Porumbescu cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava, Directiei pentru Cultura si Culte Suceava, Centrului Judetean pentru Conservarea si Valorificarea Traditiei Populare.
Manifestarea a inceput, vineri dimineata, cu o slujba de pomenire oficiata la Biserica Sf.Nicolae din Suceava de preotul paroh Serban Mihordea, fost corist al Ansamblului Ciprian Porumbescu, urmata de lansarea cartilor “Cu inima-n palme “, de Sofia Vicoveanca, “De la Vrancea-n Bucovina” de Viorel Vatamaniuc, “Din Boiana la Vatra Dornei” de Ion Cozmei si Tiberiu Cosovan, “La izvor de joc si cint” de Aurelian Ciornei, “Folclor muzical -instrumental din Moldova” de George Sirbu, Folclor instrumental din Bucovina de Marin Constantin Gheorghe si Dansuri moldovenesti de Vasile Andriescu .
Au mai fost lansate si CD-urile realizate de Sofia Vicoveanca, George Sirbu, Constantin Mindristeanu, Alexandru Dumbrava, Loredana Dragu-Protiuc, Constantin Sofian si Marin Constantin Gheorghe.
Prezenta la manifestarea de vineri din sala mica a Casei de Cultura Suceava, Sofia Vicoveanca, fosta solista a Ansamblului Ciprian Porumbescu a spus ca in cea de a doua carte a sa “Cu inima-n palme” prezinta trecutul parintilor sai , formarea ca om si ca artist , dar si poezii izvorite din suflet. Ea a recitat una din poeziile sale intitulata „Va trebui sa dam socoata” care a emotionat intreg auditoriul.
Solista de muzica populara , Stefania Rares a amintit de perioada in care a debutat la acest ansamblu aratind ca sufera si astazi ca “a fost rupta” de locurile natale, dar ca toata viata a dus in lumea intreaga cintecul sucevean, moldovenesc si romanesc pe scenele pe care a evoluat.
Maestrul George Sirbu a marturisit ca a venit la acest eveniment “cu sufletul in palma” subliniind ca trebuie omagiata traditia si mostenirea culturala a romanilor .
„Mostenirea traditionala de care m-am bucurat in toti acesti ani a fost uriasa”, a spus George Sirbu aratind ca tinerii si copiii “ne vor cita cu ceea ce am facut noi valoros”.
In cursul serii de vineri, la spectacolul aniversar intitulat “Drag mi-a fost cintul si jocul” vor evolua pe scena Casa Culturii din Suceava orchestra condusa de dirijorii George Sirbu si Constantin Mindristeanu, colectivul de dansatori coordonat de Viorel Vatamaniuc, Grupul Folcloric Balada condus de George Sirbu, Grupul Folcloric Dumbrava condus de Alexandru Dumbrava si Viorica Galan.
De asemenea vor evolua si solistele Sofia Vicoveanca, Stefania Rares, Nicoleta Vasilovici, Artemiza Bejan, Loredana Dragu-Protiuc, Traian Straton si Aurel Tudose.
Intră acum și în grupul de