Intră acum și în grupul de
Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă, pe parcursul întregii zile la manifestările incluse în cadrul primei ediţii a Festivalului „Comorile Muntelui” care s-a organizat în Masivul Rarău, într-o zonă situată la înălţime, din care se pot vedea atât Giumalău cât şi Pietrele Doamnei.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a transmis participanţilor că a dorit să existe şi o zi a muntelui pentru oamenii care locuiesc şi trăiesc în aceste zone, a gospodarilor din zona de munte, arătând că autorităţile au iniţiative şi proiecte de investiţii care să ducă la dezvoltarea acestei zone.
El le-a urat celor prezenţi să se distreze cu acest prilej.
Între participanţi s-au aflat, printre alţii, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, senatorul Neculai Bereanu, deputatul Cezar Cioată, deputatul Dumitru Pardău, primari de pe Valea Bistriţei şi Valea Moldovei, consilierul judeţean Brânduşel Nichitean, dar şi conducerea Direcţiei Silvice Suceava care a participat cu un stand de prezentare, precum şi directori de instituţii descentralizate.
În zona respectivă au fost amplasate mai multe stâne tradiţionale din zonele Fundu Moldovei, Vama, Breaza şi Stulpicani, dar şi standuri expoziţionale ale meşterilor populari.
Cu acelaşi prilej a fost organizat şi un concurs de orientare turistică destinat elevilor, „Comoara ascunsă-Zestrea Domniţei Ruxandra” care a avut ca ţintă descoperirea, în baza mai multor indicii, a unei comori. Această comoară a fost găsită de elevi, fiind un cufăr în care se afla drapelul naţional.
Steagul, de şase metri lungime şi patru metri lăţime, a fost arborat pe un catarg în apropiere.
Participanţii la festival, pe lângă că au putut degusta produse specifice zonei de munte, au urmărit şi mai multe spectacole folclorice susţinute de buciumaşii de pe Rarău, tulnicăresele din Apuseni, trişcaşii de pe Ilve, dar şi al vetrelor folclorice din Stulpicani, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Sadova, Vatra Dornei, Moldoviţa sau Coşna.
Totodată, Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” şi Veta Biriş au susţinut un spectacol extraordinar.
Interpreţi şi ansambluri folclorice din zonă au întreţinut atmosfera până seara târziu în cadrul „Horei de pe Rarău”, iar la apusul soarelui a fost organizat un spectacol de lasere şi foc de tabără.
„
Intră acum și în grupul de