Intră acum și în grupul de
Conferinta de presa
Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:
„Pot sa va anunt ca s-a finalizat procedura de achizitie a unui computer tomograf la Spitalul Judetean Suceava. Va fi unul modern cu 64 de slide-uri. Aparatul actual este destul de vechi si folosit, undeva cred ca peste 40.000 de utilizari si era foarte necesar ca spitalul sa aiba unul nou.
Achizitia e facuta cu suportul Ministerului Sanatatii si o cofinantare din partea CJ. Echipamentul va fi de la General Electric, e de ultima generatie si permite proceduri mai putin complicate pentru pacient. Se obtin de 8 ori mai multe informatii decat cu aparatul actual.
Dupa rectifiicarea bugetara, care va fi la final de septembrie, sa primim fila bugetara si sa facem efectiv achizitia pana la finele anului.
La o cifra de 7.000 de proceduri pe an inseamna ca media zilnica depaseste 20 de interventii. Reducerea radiatiilor inseamna conditii mai bune si pentru personalul care deserveste acest echipament. In viitor vom putea folosi mai mult computerul nou, OPTIMA. CJ si-a asumat o cofinantare de 10%, diferenta e a Guvernului. Cu aparatul actual vom decide la momentul respectiv ce vom face.
Dorinta noastra e sa cream un parc agricol mai mare care sa cuprinda si judetele Botosani si Iasi. Dupa ce am discutat cu delegatia care a fost in Franta inteleg ca entuziasmul e la cote ridicate. Cand au ajuns in Franta, partenerii de acolo stiau ce inseamna Romania si Suceava ca productie agricola.
Cu aeroportul pot spune ca ieri au inceput partea de asfaltare si sunt in probe. Urmeaza sa obtina certificarile de rigoare. Undeva in urmatoarele zile vom trece la asfalt pe partea de pista. Suntem in grafic si s-a lucrat pe partea de balizaj foarte mult. Am discutat cu ROMATSA sa isi bugeteze la anul introducerea ILS.
Am discutat cu directorul CNADNR si i-am explicat care e realitatea la Suceava si s-a reziliat contractul cu firma care executa centura Sucevei. Stiu ca s-a reziliat contractul si astept sa am o discutie cu Regionala Iasi a CNADNR ca sa vedem ce putem sa facem mai departe. CNADNR are garantia de buna executie.
La DN18 a fost deja executata. Acelasi lucru ar trebui facut si la Suceava. M-a deranjat foarte mult dezinteresul total al firmei fata de un contract si banii publici. Rar vezi asa ceva. Ai o amaraciune cand vezi cum esti desconsiderat. Alte companii termina lucrari cu un avans de un an. Nu se mai putea astepta pentru ca nu exista nici o garantie. De nici o culoare nu si-a respectat cuvantul compania. 15 septembrie era ultimul termen avansat de ei. Era bataie de joc.
Daca Primaria din Campulung isi va face cei 5 km de drum care fac legatura dintre DJ si Rarau, vom putea si noi sa intervenim apoi pe partea care ne apartine.”
Vasile Rimbu, manager Spitalul Judetean:
„Trag speranta ca vom avea sansa sa facem achizitia. Am reusit sa obtinem un pret foarte bun si asteptam sa incheiem contractul subsecvent.
Discutiile cu firma castigatoare au demarat si avem promisiunea ca pana la 8 saptamani sunt capabili sa il instaleze. Noi va trebui sa eliberam un spatiu la Radiologie, sa dezafectam doua aparate si sa le mutam in alt loc. Cei care lucreaza acum acolo sunt in masura sa lucreze cu noul aparat.”
Tiberius Bradatan, director medical al Spitalului Judetean:
„Din punct de vedere medical, aparatul inseamna un timp mai scurt, iar doza de radiatii se micsoreaza pentru pacient cu pana la 80%. Un computer tomograf e echivalentul unui numar de radiografii standard. Putem sa ne gandim la efectuarea de studii clinice. Ne putem gandi sa contractam si alte studii. Ar fi cel mai performant echipament din judetele Suceava, Neamt si Botosani. Putem creste actul medical si renumele Spitalului Suceava.”
ing. Vasile Irinel Costan, seful Directiei Agricole Suceava:
„Am fost impresionati de vizita in Franta, am fost primiti la limite neasteptate. De cand am ajuns acolo, ni s-a prezentat ce este acolo si au ramas impresionati de potentialul nostru. Am fost plimbati pe la silozuri si la diverse unitati de prelucrare si totul este pus la punct acolo. Intre 23-25 octombrie, cei de acolo vor veni la Suceava in vizita oficiala iar pana atunci noi trebuie sa demaram infiintarea parcului agricol. Managerul francez este dispus sa investeasca ca sa facem silozurile aici. Cred ca vizita asta va aduce rezultate.
Formula de cooperativa din Franta e o forma de succes si poate vinde la un pret mai bun pentru fermierii asociati. Acolo sunt 6.000 de fermieri asociati. Filosofia acestui concept se invarte in jurul asocierii. Vrem sa intrunim Consiliul Consultativ Agricol cat mai rapid pentru a discuta conceptul. Studiem deja formul cea mai benefica. Noi vedem un mix de parteneri, zona publica si zona privata. Va trebui sa ne dezvoltam si cu bani europeni.”
Intră acum și în grupul de