Intră acum și în grupul de
Astfel, potrivit statisticii, manifestarea cu cei mai putini spectatori organizata in acest an a fost un concert simfonic, iar cea mai mare audienta a avut-o spectacolul folcloric organizat la Putna, cu prilejul implinirii a 500 de ani de la moartea voievodului Stefan cel Mare cind timp de 8 ore, 7 mii de oameni au cintat si dansat alaturi de artistii ce au urcat pe scena special amenajata in parcarea manastirii din localitate.
Astfel, Emil Ursu a spus ca la lipsa de audienta, pe primul loc se afla concertul simfonic „Stefan cel Mare 500-inchinare la vesnicia luminii”. Concertul gazduit de Casa Culturii din Suceava a avut parte de 30-35 de spectatori, in conditiile in care pe scena au urcat tenorul clujean Marius Budoiu si 125 de membri ai Filarmonicii din Bacau si ai Corului Filarmonicii din Iasi. Tot la insuccese la public au fost manifestarile dedicate „Zilelor Sucevei” si Zilei Nationale a Romaniei.
El a apreciat ca alta actiune de succes a Directiei pentru Cultura a fost „Octombrie de Bucovina”, o ampla manifestare ce a reunit Salonul National de Grafica Umoristica, Festivalul National de Poezie „Nicolae Labis”, Concursul National de Arta „Ion Irimescu” si lansarea a 10 carti. Emil Ursu a mai spus ca in 2004, institutia pe care o conduce a alocat pentru actiuni culturale 2,4 miliarde de lei, cu un miliard mai mult decit in 2003, precum si 900 de milioane de lei pentru sapaturi arheologice.
Intră acum și în grupul de