Intră acum și în grupul de
Un agent de poliție judiciară din cadrul Poliţiei din Câmpulunglung Moldovenesc de la Serviciul Rutier a fost reținut pentru 24 de ore după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au stabilit că bărbatul a luat o sută de lei şi a făcut abuz în serviciu în perioada 14-15 septembrie 2014.
Potrivit unui comunicat de presă al prim-procurorului Parchetului Tribunalului Suceava, Lucian Stănescu, agentul de Poliție Drăgoi Gheorghiță a primit suma de 100 de lei din partea unui șofer pentru a închide ochii și a nu-l amenda corespunzător pentru depășirea vitezei legale.
Astfel, pe data de 14 septembrie 2014, în timp ce se afla cu colegul de echipaj în timpul seviciului, cu mașina de Poliție dotată cu aparat radar, l-a prins pe N.S. în timp ce conducea cu viteza de 82 km/h, cu 32 km/h peste viteza maximă legală.
Din rechizitoriul procurorilor suceveni a reieșit faptul că în prezenţa colegului de echipaj, agentul de poliţie Drăgoi Gheorghiţă a primit suma de 100 de lei de la șofer. Având în vedere suma primită, agentul de poliţie N.G. a întocmit procesul verbal de constatare a contravenţiei, aplicându-i lui N.S. doar sancţiunea avertismentului şi aplicându-i 4 puncte penalizare, în condiţiile în care contravenţia săvârşită se pedepseşte cu 6 – 8 puncte amendă, între 540 și 720 de lei sau avertisment şi 4 puncte penalizare.
Agentul de poliție a încercat să sfideze legea și a doua zi, pe 15 septembrie, aflându-se tot în timpul serviciului. Drăgoi Gheorghiţă împreună cu colegul de echipaj l-au depistat pe S.A., care conducea un autoturism marca Audi A4 şi care a efectuat o depăşire într-o zonă prevăzută cu marcaj longitudinal continuu.
Șoferul a reușit să-l înduplece pe agent să nu constatate şi sancţioneze fapta săvârşită, obţinând în acest fel foloase necuvenite și a evitat plata amenzii contravenţionale prevăzute de lege cu 4 – 5 puncte amendă, respectiv 360 – 460 lei şi aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
Pentru cele două fapte comise, față de Drăgoi Gheorghiţă există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracţiunile de complicitate la infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art. 48 Cod penal, rap. la art. 289 alin. 1 Cod penal, coroborat cu art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi infracţiunea de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.
Intră acum și în grupul de