Intră acum și în grupul de
La depozitul ecologic de la Moara s-au executat toate lucrările, s-au făcut testele pentru tratarea chimică a levigatului şi urmează să fie efectuate testele pentru componenta bacteriologică în momentul când condiţiile meteorologice sunt propice pentru dezvoltarea bacteriilor, a declarat, vineri, şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor.
Potrivit preşedintelui CJ Suceava, după ultimele testări se va recepţiona lucrarea, urmând ca după ce se încheie şi lucrările de la depozitul din Pojorâta să fie începute demersurile pentru selectarea unui operator care să administreze acest sistem integrat de gestionare a deşeurilor din judeţ.
Cătălin Nechifor a arătat că doreşte ca întregul sistem să fie administrat de un singur operator care să practice un tarif unic în toate localităţile din judeţ.
Firmele care construiesc cele două depozite de deşeuri din judeţ au fost penalizate pentru întârziere în condiţiile în care trebuiau date în folosinţă în aprilie 2014, respectiv septembrie 2014.
Pentru depozitul ecologic de deşeuri de la Moara, care trebuia să fie finalizat în aprilie 2014, valoarea contractului, fără TVA, este de 27,24 milioane de lei, iar în ceea ce priveşte depozitul care se construieşte în localitatea Pojorâta şi va deservi zona de munte a judeţului, valoarea contractului este de 27,64 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare era septembrie 2014.
În judeţul Suceava, se construiesc, prin POS Mediu, două depozite ecologice, unul în comuna Moara, lângă Suceava, care deserveşte zona de şes a judeţului şi unul în comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte.
Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 218 milioane de lei, fără TVA, finanţat prin POS Mediu, prevede şi înfiinţarea a 1.250 de puncte de colectare a deşeurilor şi cinci staţii de transfer, dar şi închiderea gropilor de gunoi neconforme.
Intră acum și în grupul de