Intră acum și în grupul de
Peste 150 de elevi ai claselor III- VIII din ţară, finalişti ai etapei zonale, dar şi 40 de cadre didactice vor participa, în perioada 7-9 aprilie, la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală ce se va desfăşura la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Directorul Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Alexandra Veronica Bejinaru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că instituţia de învăţământ suceveană găzduieşte în acest an Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III- VIII la care sunt înscrişi 151 de elevi ce au obţinut 100 de puncte la etapa zonală ce s-a desfăşurat în şapte centre, respectiv Iaşi, Brăila, Braşov, Cluj, Timiş, Dolj şi Bucureşti.
Bejinaru a spus că olimpiada se va desfăşura pe cinci secţiuni: pian- unde sunt înscrişi 43 de elevi, corzi- 32 de elevi, corzi grave- 25 de elevi, instrumente de suflat-lemn- 30 de elevi şi instrumente de suflat-alamă şi percuţie- 21 de elevi.
Ea a mai spus că în cursul după-amiezii de luni va avea loc festivitatea de deschidere a olimpiadei naţionale urmată de un microrecital susţinut de elevi ai colegiului sucevean.
Directorul Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava a precizat că la această olimpiadă s-au calificat şi cinci elevi ai instituţiei de învăţământ sucevene care au obţinut la faza zonală 100 de puncte.
Bejinaru a spus că juriul olimpiadei va fi format din cadre didactice universitare şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar, componenţa acestuia urmând să fie anunţată în cursul zilei de luni.
Inspectorul şcolar pentru arte, Loredana Ceică a declarat în conferinţa de presă că Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII este organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.
Ceică a spus că în zilele de 7 şi 8 aprilie se vor desfăşura probele pe secţiuni, iar în data de 9 aprilie va avea loc gala de premiere.
Ea a mai spus că elevii participanţi la olimpiadă vor fi cazaţi în căminele Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, Colegiului de Informatică “Spiru Haret” Suceava şi Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava şi Şcoala Filadelfia Suceava şi vor servi masa în cantinele acestor unităţi de învăţământ.
Inspectorul şcolar pentru arte a precizat că participaţii la olimpiadă vor putea vizita în timpul liber Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul Etnografic Hanu Domnesc, Casa memorială “Simion Florea Marian”, Muzeul Satului Bucovinean, Sala Tronului şi Cetatea de Scaun din Suceava, dar şi Casa Memorială “Ciprian Porumbescu” din Stupca, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni şi Mănăstirea Dragomirna, fiind încheiate în acest sens parteneriate de colaborare cu instituţiile de cultură amintite, astfel încât intrarea olimpicilor să se realizeze pe baza unui ecuson.
Directorul adjunct al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Florin Ungureanu, a declarat că pregătirea acestui eveniment a început în urmă cu trei luni de zile şi speră ca olimpiada să fie un succes, iar cei mai buni elevi să câştige.
Intră acum și în grupul de