Intră acum și în grupul de
Curtea de Apel Suceava a decis marţi ca Ionuţ Vartic, fostul inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, să fie judecat în libertate, sub control judiciar.
Săptămâna trecută, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în stare de arest a lui Ionuţ Daniel Vartic, inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (3 infracțiuni) şi complicitate la delapidare.
Alături de el a mai fost trimis în judecată, tot în stare de arest la domiciliu omul de afaceri Corneliu Ciuchea, iar în stare de libertate alţi doi administratori de firme.
Tribunalul Suceava a decis, luni, ca Ionuţ Vartic şi Corneliu Ciuchea să fie judecaţi sub control judiciar, iar Curtea de Apel Suceava a respins, marţi, contestaţia formulată de DNA faţă de această hotărâre.
Procurorii DNA – Secția de combatere a corupției l-au trimis în judecată pe Ionuţ Vartic, fost inspector şef în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, aflat în arest la domiciliu, pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații şi complicitate la delapidare.
Totodată, au fost trimişi în judecată trei administratori ai unor firme: Corneliu Ciuchea, în stare de arest la domiciliu, pentru complicitate la folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi trafic de influenţă, Lucica Botuşanu şi Filuţă Cerlincă, în libertate, pentru cumpărare de influență, respectiv delapidare.
În rechizitoriu, procurorii anticorupţie au arătat că, în 15 mai, 17 iunie și 5 decembrie 2014, Ionuţ Vartic, în calitate de inspector șef antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava – Serviciul Control nr. 5, a transmis omului de afaceri Corneliu Ciuchea, în vederea transmiterii mai departe, informații care nu erau destinate publicității, pe care le obținuse în virtutea funcției sale, devoalând controale inopinate ce urmau să fie făcute la diverși agenți economici de către inspectori antifraudă.
Scopul acestor divulgări a fost, pe de-o parte, încercarea de a proteja operatorii economici agreați de Ciuchea, iar, pe de altă parte, de a obține pentru sine bunuri și foloase necuvenite, susţin procurorii.
Totodată, în perioada martie-noiembrie 2014, Ciuchea a pretins și a primit de la Lucica Botușanu suma totală de 90.000 de lei, în tranșe lunare de 10.000 de lei, lăsând-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unui funcționar public neidentificat, numit „Doctorul”, ar putea determina protejarea firmei acesteia în ceea ce privește controalele fiscale.
Procurorii anticorupţie mai arată că, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2014, cu ocazia unei petreceri, Vartic a acceptat oferta lui Cerlincă Filuță de a beneficia, în mod gratuit, de cazarea invitaților în cele 17 camere și cinci apartamente ale unui complex turistic administrat de acesta din urmă, ajutându-l astfel în activitatea infracțională pe omul de afaceri și cauzând firmei un prejudiciu în cuantum de 3.345 de lei.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor sume de bani aparţinând lui Vartic, Ciuchea şi Cerlincă Filuţă.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Șeful Direcției Antifraudă Fiscală Suceava, Ionuț Vartic, a fost eliberat din funcție, în 10 februarie, după ce a fost reținut și apoi arestat la domiciliu.
Intră acum și în grupul de