Intră acum și în grupul de
Holzindustrie Schweighofer susține orice măsură eficientă împotriva tăierilor ilegale de lemn și care asigură un sistem de exploatare sustenabilă a resursei forestiere în România, se arată într-un comunicat al companiei care salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a implica în această problemă Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în calitatea sa de autoritate administrativă autonomă și independentă.
“O analiză obiectivă a situaţiei actuale este esenţială pentru că poate genera o serie de recomandări în conformitate cu legislaţia internaţională, bazate pe date şi fapte corecte”, susţine compania austriacă.
În scopul derulării unei dialog transparent, Holzindustrie Schweighofer a trimis o scrisoare deschisă care este adresată fiecăruia dintre membrii CSAT prin care le aduce la cunoștință obiecțiile privind proiectul de lege de modificare a Codului Silvic.
“În forma sa inițială, aprobată de Parlamentului României, proiectul de lege de modificare a Codului Silvic ar putea duce la încălcarea mai multe acorduri comerciale și de investiții internaționale precum și a legislației europene în domeniul concurenței.În plus, scrisoarea deschisă explică faptul că o abordare a problemei tăierilor ilegale care nu include toate părțile implicate, o limitare unilaterală a pieței forestiere susținută de un grup de interese, ar putea avea ca efect dispariția a mii de locuri de muncă din România și ar putea pune în pericol investiții viitoare ale Holzindustrie Schweighofer dar și ale altor investitori potențiali. Mai mult, o legislație care încalcă legi și acorduri internaționale ar putea decredibiliza România ca mediu competitiv pentru investitori din lumea întreagă”, se mai arată în comunicat.
Totodată, Holzindustrie Schweighofer precizează că nu a ameninţat niciodată Guvernul României cu inițierea de litigii internaționale, dar compania Holzindustrie Schweighofer este gata să-și apere dreptul său de participant la viața economică a țării și pe acela al partenerilor, angajaților săi și al familiilor acestora.
“În cazul în care Guvernul României și în special Consiliul Suprem de Apărare al Țării nu vor considera oportun să convingă SAU nu vor convinge Parlamentul de necesitatea excluderii din noua legislație a prevederilor care încalcă tratate internaționale și legea europeană în domeniul concurenței, orice investitor străin din domeniul forestier nu va avea altă soluție decât aceea de a se adresa justiției.
Dacă este solicitată, compania Holzindustrie Schweighofer este gata să pună la dispoziția Consiliului Suprem de Apărare a Țării informații suplimentare în scopul sprijinirii acestuia în procesul de luare a unor decizii”, se arată în comunicat.
Intră acum și în grupul de