Intră acum și în grupul de
De la 1 iulie pot începe lucrările de modernizare a zonei Palatului Administrativ din Suceava, a apreciat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a anunţat că Guvernul alocă suma de 3 milioane de lei pentru acest proiect.
După ce în urmă cu o lună a anunţat că municipalitatea va fi nevoită să plătească din fonduri proprii aceste lucrări, în conferinţa de miercuri, edilul-şef sucevean a revenit asupra acestui subiect şi a declarat că săptămâna trecută noul ministru al Dezvoltării Regionale a dispus, prin ordin, finanţarea proiectului.
„Prin ordin al ministrului ni s-au dat înapoi 3 milioane de lei”, a spus primarul.
Ion Lungu a declarat în urmă cu o lună că în luna martie Primăria Suceava a primit fila de buget de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală cu suma de 3 milioane de lei pentru finanţarea proiectului de modernizare a zonei Palatului Administrativ, dar în luna aprilie municipalitatea a fost informată că există o problemă tehnică şi nu se poate asigura finanţarea întrucât Curtea de Conturi a arătat că se pot deconta doar facturi din 2014 realizate prin PNDL.
El a arătat că deja constructorul care se ocupă de execuţia lucrării aşteptă sosirea granitului comandat în China.
Firma Victor Construct din Botoşani a fost selectată, în luna ianuarie, să facă lucrările din acest proiect cu suma de 2,49 de milioane de lei, fără TVA, banii urmând să fie asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale.
Proiectul presupune continuarea modernizării zonei centrale a municipiului Suceava, care a fost făcută printr-un proiect european în urmă cu trei ani.
Astfel, urmează să fie modernizată zona Palatului Administrativ, precum şi zona adiacentă, urmând să fie continuat pietonalul din centrul oraşului.
Palatul Administrativ din Suceava a fost construit între anii 1903-1904, în perioada în care primarul oraşului era Franz Cavaler Des Loges. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang.
Clădire în stil baroc, Palatul Administrativ a fost sediul Primăriei Suceava, imobilul fiind inclus în lista monumentelor istorice din judeţ. În prezent, acolo au sediul Prefectura şi Consiliul Judeţean.
Intră acum și în grupul de