Intră acum și în grupul de
Aproximativ 150.000 de pui vii, documente contabile și de contabilitate dublă, medii de stocare și sisteme informatice au fost indisponibilizate sau ridicate de polițiștii de investigare a criminalității economice, în urma perchezițiilor desfășurate, miercuri dimineața, în Suceava și alte patru județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală.
Potrivit Poliției Române, în urma celor 13 percheziții domiciliare desfășurate de polițiști, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe raza județelor Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj și Timiș, au fost găsiți aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu dețineau documente justificative și care se pare că ar fi provenit din achiziții efectuate în spațiul intracomunitar.
„Polițiștii au ridicat documente contabile și de contabilitate dublă, medii de stocare și sisteme informatice care ar fi fost folosite în activitatea infracțională pentru a ține evidența operațiunilor comerciale desfășurate și a veniturilor realizate.
De asemenea, șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
Amintim că miercuri, 24 iunie, 45 de polițiști au efectuat șapte percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi șase la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul tranzacțiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice (găină, rață, gâscă etc).
„Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii și furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.
Tot în urma investigațiilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că o parte dintre achiziții ar fi provenit din spațiul intracomunitar, iar livrările de pui vii și furaje ar fi fost efectuate, fără emiterea de documente fiscale, cu precădere, atunci când există certitudinea unor vânzări în termen scurt”, se menționa miercuri într-un comunicat de presă al Poliției Române.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfășurată, doar în perioada mai – iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.
Intră acum și în grupul de