Intră acum și în grupul de
UPDATE: În urma discutiilor dintre administrația locală, Lichidator si TERMICA SA s-a convenit ca lichidatorul să accepte ca TERMICA sa reia furnizarea apei calde, după ce a primit asigurări din partea reprezentanților Primăriei că pierderile vor fi suportate de la bugetul local. Urmează ca lichidatorul să informeze TERMICA de această decize, care, la rîndul său, va solicita Bioenergy să furnizeze agent termic pentru prepararea apei calde.
Lichidatorul Termica SA nu e de acord cu reluarea furnizării apei calde în municipiu, au declarat, vineri, surse apropiate situaţiei.
În prezent se poartă discuţii cu administraţia locală şi conducerea Termica şi lichidator pentru soluţionarea problemei şi acceptarea reluării furnizării apei calde.
Directorul Bioenergy SRL, Vasile Ilie, a confirmat că Termica SA a finalizat umplerea instalaţiilor, dar că nu a fost încă dat avizul pentru ca Bionergy să livreze agent termic în vederea preparării apei calde menajere.
„Noi suntem pregătiţi cu toate instalaţiile la parametri maximi”, a spus Vasile Ilie.
Primarul Ion Lungu a avertizat în urmă cu o lună că nu poate fi sigur că după finalizarea reviziei se va relua livrarea apei calde din cauză că nu fac plăţi către Termica pentru serviciile furnizate.
El a explicat că pe perioada de 90 de zile cât Termica, aflată în faliment, va livra apă caldă în municipiu, nu are voie să facă noi datorii către furnizori şi că ceea ce încasează de la populaţie trebuie să acopere costurile cu livrarea de apă caldă.
Tribunalul Suceava a decis intrarea în faliment a societăţii de termoficare a Consiliului local Suceava, Termica SA, societate aflată în insolvenţă din 2013 şi care nu mai are un plan de reorganizare judiciară întrucât a fost respins de instanţă, decizia fiind executorie, dar cu drept de apel.
Potrivit deciziei, Tribunalul Suceava dispune intrarea în faliment a debitorului Termica SA Suceava şi a desemnat ca lichidator judiciar provizoriu consorţiul format din practicienii în insolvenţă MGA INSOLVENCY SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1000 lei pentru fiecare practician.
Totodată, Tribunalul dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului şi fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, în termen de zece zile de la notificare.
Tribunalul a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare şi a fixat ca termen pentru continuarea procedurii la 20 octombrie 2015.
Intră acum și în grupul de