Intră acum și în grupul de
Peisaje din Delta Dunării surprinse în diverse momente ale zilei, precum şi imagini ce redau diversitatea florei şi vieţuitoarelor acestei zone, au fost incluse în expoziţia de fotografie „Delta Dunării – o lume solitară”, semnate de cercetătorul ştiinţific şi doctor în biologie Klaus Fabritius, preşedinte al Forumului Democrat German- Regiunea Extracarpatică, ce a fost vernisată, sâmbătă, la Muzeul de Ştiinţele Naturii.
Vernisajul expoziţiei “Delta Dunării- o lume solitară” face parte din suita de manifestări dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România- Regiunea Bucovina, precum şi celei de a XIII a întâlnire a germanilor din această regiune.
Autorul fotografiilor, dr. Klaus Fabritius, a declarat, la Suceava, că toate lucrările din expoziţie au fost realizate timp de zece zile, într-o călătorie în Delta Dunării şi redau “starea actuală” a acestei rezervaţii a biosferei.
El a făcut o prezentare generală a acestei zone spunând că Delta Dunării trebuie văzută în linişte, cu o barcă ce nu face zgomot, pentru a putea admira peisajele, dar şi vieţuitoarelor care o populează amintind printre altele de pelicanul roz sau creţ, specii –simbol ale Deltei Dunării, precum şi de lopătar sau de codalb- cel mai mare vultur care trăieşte în ţara noastră.
Klaus Fabritius a spus Delta Dunării este clasificată ca rezervaţie a biosferei arătând că dacă în anul 1930 erau puse sub ocrotire 26 000 de hectare din această zonă unde cuibăreau pelicanii, în anul 1960 rezervaţia avea 40 000 de hectare, pentru ca în anul 1992 să aibă aproximativ 50 000 de hectare.
El a lansat o invitaţie celor prezenţi la vernisaj să viziteze Delta Dunării pentru a vedea frumuseţea acestui loc unic.
Intră acum și în grupul de