Intră acum și în grupul de
În urma cu 20 de ani, fotbalul sucevean era pe val. CSM Suceava ne reprezenta judetul la cel mai înalt nivel, în primul esalon al tarii. În Divizia C, Foresta Falticeni termina campionatul pe primul loc, secondata de Minerul Gura Humorului, iar podiumul era încheiat de Metalul Radauti. Alaturi de aceste formatii în competitia de atunci au mai fost angrenate Minerul Vatra Dornei (locul 6), Avântul Frasin (locul 9) si Zimbrul Siret (locul 14). Asadar, aveam o echipa în prima liga si nu mai putin de 6 formatii în Divizia C. Au urmat câteva sezoane în care ASA Câmpulung Moldovenesc era o echipa de traditie la acest nivel, la fel si Bucovina Radauti sau Minerul Gura Humorului. A urmat un alt ciclu slab, dupa care Foresta Falticeni a promovat la finalul campionatului 1994-1995 în Liga a II-a (Divizia B pe atunci), iar mai târziu “padurarii” aveau sa ne reprezinte cu cinste în primul esalon valoric.
O alta perioada buna la nivelul celui de-al treilea esalon a fost în sezonul 1999-2000, când formatia Pro Mobila Vatra Dornei a fost la un pas de a promova în Divizia B, dupa ce a încheiat campionatul pe locul secund. Dupa alti 5 ani, Soimii Suceava, devenita ulterior Cetatea Suceava, a reusit sa acceada în Liga a II-a, acolo unde a rezistat numai 2 ani.
Iata-ne în 2007, la startul unei noi editii a Ligii a III-a în care vor fi angrenate 3 echipe sucevene: Cetatea Suceava – formatie retrogradata în sezonul trecut, dupa ce a ocupat locul 15, primul retrogradabil, CS Juventus Falticeni – aflata la al doilea sezon în Liga a III-a, si nou promovata CSM Raraul Câmpulung Moldovenesc, echipa ce a obtinut promovarea dupa un meci de baraj, câstigat cu 1-0 în dauna celor de la Vointa Cetatea Bistrita.
Se anunta un campionat 2007-2008 destul de echilibrat daca tinem cont ca, în Seria I, acolo unde vor evolua cele trei echipe sucevene, sunt câteva formatii satelit (FCM Bacau II, Ceahlaul II, Poli II Iasi sau Otelul II) care, atunci când vor avea nevoie, ar putea beneficia de jucatori ai reprezentantelor din Liga I. În afara acestor echipe, o lupta grea va fi dusa si în fata unor echipe ca Politehnica Galati, Aerostar Bacau sau Pambac Bacau, care în ultimii ani s-au aflat în prim planul acestei serii.
Iata care este componenta Seriei I:
Aerostar Bacau
Ceahlaul II Piatra Neamt
Cetatea Tg. Neamt – nou promovata
CF Braila – retrogradata din Liga a II-a
CFR Pascani
CS Bujorii Tg. Bujor – nou promovata
CS Juventus Falticeni
CSM Raraul C-lung Moldovenesc – nou promovata
FC Bârlad – nou promovata
FC Cetatea Suceava – retrogradata din Liga a II-a
FCM Bacau II
Laminorul Roman
Leonard Pascani
Otelul II Galati
Pambac Bacau
Poli II Iasi
Politehnica Galati
Willy 2001 Bacau
Juventus Falticeni si CSM Raraul Câmpulung Moldovenesc vor juca sâmbata, la ora 18:00. Elevii lui Ovidiu Murariu se vor deplasa la Tg. Neamt pentru a înfrunta Cetatea din localitate, iar CSM Raraul va primi, pe teren propriu, replica bacauanilor de la FC Willy 2001. Ca si în editia trecuta de campionat, locul I promoveaza direct în Liga a II-a, în timp ce ocupanta pozitiei secunde va merge la baraj.
Iata programul complet al primei etape:
Pambac Bacau – CF Braila
CS Bujorii Târgu Bujor – Aerostar Bacau (sâmbata, 25 august, ora 18)
FCM II Bacau – Ceahlaul II Piatra Neamt
Poli Iasi II – CFR Pascani
CSM Raraul C-lung Moldovenesc – Willy 2001 Bacau (sâmbata, 25 august, ora 18)
Otelul II Galati – Laminorul Roman
Cetatea Târgu Neamt – CS Juventus Falticeni (sâmbata, 25 august, ora 18)
FC Bârlad – Politehnica Galati
FC Cetatea Suceava – Leonard Pascani
Intră acum și în grupul de