Intră acum și în grupul de
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că autorităţile sucevene intenţionează să menţină deschis traseul turistic Transrarău cât mai mult timp posibil şi că va fi achiziţionat un utilaj multifuncţional de deszăpezire care să fie folosit pentru deszăpezirea drumului.
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, o hotărâre privind încadrarea drumurilor judeţene pe nivele de viabilitate pe perioada iernii, traseul Transrarău fiind inclus în categoria a treia de drumuri pe care se fac intervenţii de deszăpezire.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat după şedinţă, într-o conferinţă de presă, că urmează să fie achiziţionat un utilaj multifuncţional pentru intervenţii pe timp de iarnă pe Transrarău.
„Încercăm să ţinem cât mai mult timp posibil deschis acest drum”, a spus Nechifor.
El a menţionat că procedurile de achiziţie pentru acest utilaj sunt lungi, dar că speră ca în primele luni din anul viitor să poată fi folosit pentru deszăpezirea drumului.
Nechifor a spus că în acest an drumul a fost redeschis abia de la 1 mai.
Preşedintele CJ Suceava a precizat că acest utilaj multifuncţional va fi folosit şi pe timp de vară pentru că va avea accesorii pentru cositul ierbii de pe marginea drumurilor judeţene.
CJ Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone.
Calea de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.
Intră acum și în grupul de