Intră acum și în grupul de
Se va continua promovarea turistică a Bucovinei, a declarat, vineri, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, precizând că pe lângă târgurile de turism unde participa anual, din Berlin, Stuttgart, Viena şi Katovice, din 2016 Bucovina va fi prezentă şi la Târgul de turism din Barcelona care se desfăşoară în luna aprilie.
Șeful administrației județene a arătat, într-o conferință de presă, că din datele INS, în primele nouă luni ale anului 2015, s-a înregistrat o creştere record a numărului de turişti în Bucovina, de 22,5 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014 şi că se va atinge şi depăşi jumătate de milion de turişti care au vizitat în acest an această zonă.
El a precizat că administraţia judeţeană îşi propune ca prin promovarea turistică pe care o face şi prin diversificarea ofertei, să crească atât numărul de turişti care vizitează zona cât şi numărul de înnoptări.
Nechifor a mai menționat că a avut o vizită de lucru la Barcelona unde, la Agenţia pentru Turism din Barcelona, care se ocupă de promovarea turismului şi are un buget anual de 36 de milioane de euro, a prezentat noul concept turistic „Unseen Bucovina” alături de un alt concept recent lansat „Bucovina-Little Europe”.
Totodată, preşedintele CJ Suceava a precizat că a avut discuţii şi cu conducerea Aeroportului El Prat din Barcelona privind posibilitatea operării unei curse low-cost Suceava-Barcelona ţinând cont că sunt zeci de mii de români din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ care lucrează în respectiva regiune.
El a precizat că anul viitor, în ianuarie-februarie, alături de Consulatul general al României la Barcelona şi de Agenţia pentru Turism din Barcelona urmează să fie organizată, la Barcelona, o prezentare a ofertei turistice a Bucovinei cu agenţii de turism din Catalonia, urmând ca apoi să fie efectuat un tur ghidat al Bucovinei pentru Spania.
Nechifor a spus că pe lângă mănăstirile UNESCO, peisajele pe care le are Bucovina, va fi prezentată şi componenta de turism activ din programul „Unseen Bucovina”, dar şi produsul turistic „Bucovina-Little Europe” privind convieţuirea a 12 minorităţi în această regiune.
El a explicat că „Unseen Bucovina”- Bucovina nevăzută, este un proiect turistic care îşi propune redescoperirea unor trasee mai puţin cunoscute din zonă, implicând river-rafting, mountain-bike, nordic-walking, dar include şi sky-walk-ul de pe Rarău, sau o peşteră puţin cunoscută din Masivul Rarău.
Totodată, sunt avute în vedere şi promovarea zonei Văii Bistriţei în zona Cheile Zugreni, dar şi oferta de off-road care permite un periplu pe lanţuri montane inclusiv spre Crucea din Grinţieş, la o altitudine de circa 1.700 de metri de unde poate fi admirată toată zona.
Nechifor a mai menţionat că CJ Suceava a achiziţionat opt bărci complet echipate pentru rafting, dar şi biciclete pentru montan-bike, iar cel mai important este că au fost marcate trasee care pot fi descărcate de pe internet şi folosite pentru cei care au dispozitiv GPS la bicicletă. (N.B.)
Intră acum și în grupul de